2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Rendőrségi bemutatók a Matyó Expón

Mezőkövesden 2011. június 24-25-26-án került megrendezésre a Város Napja 2011 *Matyó Expo és Fesztivál*. A helyszínt az újonnan átadott és felújított Kavicsos-tó és Szabadidőpark szolgáltatta.

 

E rendezvénysorozaton belül, 25-én 11.00 órakor vette kezdetét a Megyei Polgárőr Találkozó 29 polgárőr szervezet részvételével. A rendezvény sokszínűségére való tekintettel a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság különös hangsúlyt fektetett saját programjai összeállítására. A különböző szolgálati ágak becsülettel kivették részüket, így kerültek kiállításra a bűnügyi technika *kincsei*: gipszből kiöntött lábnyomokat, szilikonnal rögzített eszköznyomokat tekinthettek meg a kíváncsiskodók, illetve maguk is részt vehettek a készítésben. A kisebbek ujjnyomat rögzítésen vehettek részt, ám most nem a rendőrségi nyilvántartások számára, hanem emlékbe!

A közrendvédelmi osztályvezető-helyettes a fegyverszoba ritkán látható gépfegyvereit állította ki. Izgalmat nem csupán a gyerekek, hanem az idősebb korosztály számára is jelentettek, hiszen régi emlékek idéződtek fel és végre a feleségek is láthatták, tapasztalhatták, milyen fegyverekkel gyakorlatoztak annak idején férjeik. A megyei bűnmegelőzési osztály szakemberei szóróanyagokkal, kisebb ajándékokkal hívták fel a szülők és gyermekek figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre, míg a mezőkövesdi rendőrkapitányság hivatalvezetője bűn- és baleset megelőzési játékokkal csalogatta sátrához a fesztiválra látogatókat.Mindeközben a nagyszínpadon folyó programok keretében dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok a B-A-Z Megyei Rendőr-főkapitányság Vezetője, és Csóra György a B-A-Z Megyei Polgárőr Egyesület Elnöke a két szervezet együttműködését meghatározó megállapodást írt alá. A megyei polgárőr főzőversenyen I. helyezést ért el Mezőkövesd Polgárőr csapata, II. helyezett Újcsanálos csapata lett, míg a III. díjat Bőcs Polgárőr csapata vehette át. Sport versenyekben * sakk, futball, kötélhúzás * is összemérhették erejüket megyei polgárőreink.

Az égiek nem kedveztek. Az eső miatt csúsztak a programok, ám nagy sikert aratott a rendőrségi kutyás bemutató, melyet hat, a megye különböző kapitányságain dolgozó kutyavezetők tartottak ebeikkel. Fegyelmezési gyakorlatokat és elfogási technikákat láthattak az érdeklődők a mozgalmas, olykor hangos és ijesztő bemutatón.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…