2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kazincbarcikán is szünetel az ügyfélszolgálat

Július elsején munkaszüneti nap lesz az egészségügyi szolgáltatóknál és a Polgármesteri Hivatalban is.

Egy új törvénymódosításnak köszönhetően idén július első napja – vagyis e hét péntek – munkaszüneti nap lesz az egészségügyi ellátás bizonyos területein, hiszen Semmelweis-nap alkalmából az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi dolgozók és az egészségügy más területein dolgozók július elsején munkaszünetet tartanak.
Jó tudni, hogy a rendelkezés nem érinti azokat, akik a munkaszüneti napokon is működő intézményekben – pl. Debreceni Egyetem Kazincbarcikai Kórházában – megszakítás nélküli munkarendben foglalkoztatott munkavállalók.
A nem folyamatos munkarendben működő intézmények azonban – mint pl. a felnőtt háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi ellátás – szolgáltatásai ezen a napon csak ügyeleti ellátás keretében vehetők igénybe.

Július 1-jén van a Köztisztviselők Napja is, ami 2001 óta munkaszüneti nap. Ekkor zárva tartanak a köztisztviselőket foglalkoztató intézmények: vagyis például a minisztériumok, a közigazgatási hivatalok, a megyei önkormányzati hivatalok, a polgármesteri hivatalok, az okmányirodák, az adóhivatalok, az Országos Egészségügyi Pénztár és Kormányhivatalok Népegészségügyi Szakigazgatási Szervei is, így ezen a napon a kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban sem lesz ügyfélfogadás.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek