2024. 07. 3. szerda

Kornél, Soma
1 EUR 396 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Lezárt ügyek – Vádemelési javaslat a Nemesbikki halálos gázolás ügyében

Lezárt ügyek – Vádemelési javaslat a Nemesbikki halálos gázolás ügyében

Tavaly novemberben három ember halálát követelte egy közlekedési baleset Nemesbikken. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a nyomozást, és vádemelési javaslattal megküldte az iratokat az ügyészségnek.

 

A három elkövetőre kiszabható maximális büntetés tartama: 26 év

Nemesbikk belterületén 2010. november 07-én kora délután két férfi próbaútra indult egy Ladával. A két férfi helyet cserélt a vezető ülésben, majd az új sofőr a lakott területen megengedett 50 km/h-s sebesség helyet, majdnem a kétszeresével érkezett meg egy erősen balra ívelő útkanyarulatba. A sebesség, valamint a nem megfelelő fékrendszer miatt a jármű kisodródott, és az úttesten keresztbe fordult. Az aszfalton több tíz méteren keresztül sodródó autó neki csapódott három embernek. A 63 éves gyalogosan kerékpárját toló asszonynak, a 36 éves kerekesszéket toló nőnek és mozgássérült 13 éves kislánynak. A baleset helyszínén a nagymama valamint a lánya az életét vesztette, míg a gyermeket kórházba szállították, de életét a gondos orvosi ellátás sem tudta megmenteni, így sérüléseibe másnap belehalt.

A szakértő megállapította, hogy a gépkocsi műszaki állapota nem volt alkalmas a közúti közlekedésre, továbbá a jármű fékrendszerét szakszerűtlenül javították. Ezért másnap a gépkocsi 33 éves tulajdonosát is őrizetbe vette a rendőrség. Továbbá a Lada műszaki átvizsgálása során kiderült, hogy a jármű karosszériájából az eredeti alvázszámot kivágták, így egyedi azonosító jel meghamisítása miatt a Debreceni valamint a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság folytat büntetőeljárást.

A baleset után a véralkohol vizsgálaton kívül drog gyorstesztet is alkalmaztak a baleset fővizsgálói, így fényderült arra, hogy a 24 éves férfi, aki a baleset előtt a volánt átadta idősebb társának, kábítószert fogyasztott. A drog fogyasztása, megszerzése miatt a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság folytat további büntetőeljárást.

Jelenleg a két gyanúsított előzetes letartóztatásban van, míg harmadik társuk előzetes letartóztatását lakhelyelhagyási tilalomra változtatta a bíróság.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vádemelési javaslattal élt az ügyészség felé a 42 éves sofőr tekintetében kettőnél több ember halálát eredményező közúti jármű ittas vezetése bűntette, míg 24 éves társával kettőnél több ember halálát okozó járművezetés tiltott átengedése szeszes italtól befolyásolt állapotban lévő személynek bűntette, valamint a gépkocsi tulajdonosával szemben kettőnél több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt.

 

Információs háttér:

A nyomozás során igazságügyi műszaki, orvos, valamint toxikológiai szakértőket vont be a rendőrség, a bűnügyi költség az eljárás végén meghaladta az 1.000.000 forintot, az ügyben keletkezett iratok terjedelme pedig az 500 oldalt.

 

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…
Kölykök a csomagban
Alig néhány hetes kölyökkutyákat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy román furgonba pakolt csomagok k…

További cikkek

Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …
„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…