2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Elérhető az interneten az NAV nyomtatványa

A 1117. számú, „Átvezetési és kiutalási kérelem a folyószámlán mutatkozó túlfizetéshez” elnevezésű nyomtatvány 2011. évi változásai A 1117. számú, „Átvezetési és kiutalási kérelem a folyószámlán mutatkozó túlfizetéshez” elnevezésű nyomtatvány és kitöltési útmutatója 2011. január 1-jétől elérhető az interneten. A nyomtatvány a folyószámla valamely adónemén mutatkozó túlfizetés más adónemre történő átvezetésére, továbbá a folyószámla bármely adónemén mutatkozó valós túlfizetés, és a jogerős határozattal megállapított, az adózó javára mutatkozó összeg visszaigénylésére szolgál.

A kérelem szerkezete és kitöltése a korábbi évekhez képest alapvetően nem változott, azonban
az adózás rendjéről szóló törvény módosítása, továbbá az adóhatóság és a vámhatóság összevonása következtében a nyomtatványon az adózóknak lehetősége van vámszámlára átutalást kezdeményezni. Erre a nyomtatvány 1117-02-es lapja szolgál, melyen a terhelendő adónem oldalán valamennyi (kivéve magán-nyugdíjpénztári) adónem feltüntetésére lehetőség van. A jóváírandó adónem oldalán az adózónak lehetősége van a megnyíló lista alapján annak a vámszámlának a kiválasztására, amelyre az átutalást kezdeményezni szeretné.

Abban az esetben, ha az állami adóhatóságnál nyilvántartott túlfizetést a vámhatóságnál nyilvántartott tartozásra kéri elszámolni, úgy a tartozás megfizetésének napja az a nap, amely napon a tartozást nyilvántartó adóhatóság számláján a befizetést jóváírják. A vámnemekhez kapcsolódó számlaszámok a vámhatóság internetes honlapjáról letölthetőek

Vámhatóságnál fennálló túlfizetésének kiutalását és/vagy átvezetését a vámhatóságnál kezdeményezheti.

A 1117. számú nyomtatvány kereskedelmi forgalomban is beszerezhető, amely nem másolható, az adóhatóság kizárólag eredeti példányt fogad el. A nyomtatvány letölthető továbbá a www.nav.gov.hu internetes honlapról is, valamint elektronikus úton is benyújtható.

NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek