2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Folkbeats Hirek

Hosszú hónapok óta tartó előkészítés, internetes előszavazás és előválogatás után február elején megkezdődtek a Folkbeats sorozat élő rendezvényei. Lezajlottak a népzenei elődöntők.

A zsűri és a közönség szavazatai alapján autentikus népzene kategóriában a középdöntőbe jutottak:

Berka Együttes, Édes Málé Trio, Guessous Majda Mária, Illangó, Gyöngyharmat, Magos, Rendes, Tímár Sára és Zenekara, Vizin, Török Tilla és Zenekara

 

Február 19.-én indulnak a világzenei fordulók ’szokás szerint’ Mediawave filmklubbal, vásárral,  koncertekkel.

Február 19.-én a Barbaró és a Kerekes Band, február 26.-án a Parno Graszt és a Goulasch Exotica lesznek az esti fellépők.

 

A márciusban induló középdöntőket megkoronázandó 5.-én Airtist és Hypernomad Live Essence  március 19.-én pedig A Makám és Kolinda valamint a NeoFolk Lantos Zoltánnal lesz a Folkbeats vendége.(Budapest VI.ker. Fáklya Klub)

 

Az  amerikai turné fődíjért zajló ’anti-Megasztár’ verseny egyik különlegessége a hétről hétre zajló internetes közönségszavazás. A versenyzők D1 Tv által rögzített aktuális versenyprodukciójára szavazva a közönség hétről hétre továbbjuttathatja egy-egy kedvencét azok közük, akiket a zsűri nem szavazott be a következő fordulóba.

A szavazó oldal linkje fő online partnerünk a Port.hu oldalán:

http://articles.port-network.com/folkbeats/index/index/service_left/272/service_right/273

A Folkbeats oldalán pedig tájékozódhat a közönség a verseny alakulásáról, hogy kik versenyeznek a döntőbe jutásért:

http://folkbeats.hu/menete.html

 

A Folkbeats döntője 2011 május 22.-én lesz a törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Házban. A helyszín Törökbálint Önkormányzatának a felajánlása.

 

A díjátadó gálát május 28.-án tartjuk a budapesti Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtérben, melyet Budapest VI.kerület Önkormányzata bocsát a rendelkezésünkre erre az alkalomra.

Szurkoljunk együtt a magyar nép és világzenének!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek