2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A civil egyesületek tiltakoznak a Szent Ferenc Rehabilitációs Kórház beolvasztása ellen

Civil összefogás Miskolcon egy kórházért. A Lélegzet Alapítvány, a Fogyókúrás Egyesület, a Reumás Betegek Egyesülete, a Szív Egyesület, és a Cukor Klub tagjai aláírásgyűjtéssel tiltakoznak a miskolci Szent Ferenc Rehabilitációs Kórház beolvasztása ellen.

Az egészségügyi intézmények összeolvasztását, a BAZ megyei főjegyző, már az elmúlt év végi sajtótájékoztatóján bejelentette, s a Megyei Közgyűlés ma dönt abban az ügyben, hogy a szikszói, a mezőkövesdi és a Szent Ferenc kórház beolvadjon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházba. A kezdeményezésbe a kórház dolgozói nem folytak bele, ez kizárólag olyan betegek akciója, akiket korábban az intézményben kezeltek, ápoltak, vagy tagjai a fent említett egyesületeknek.

Kinek fáj a foga az épületre?

Mint a betegek elmondták, attól tartanak, hogy a beolvasztás egyet jelent a megszűnéssel, mert ha emlékeznek az olvasók már ennek korábban is felröppent a híre, hogy valakinek fáj a foga a szépen felújított épületre. Az előző kormány egészségügyi reformja idején, amikor itt is megszüntettek aktív ágyakat, akkor lehetett hallani, hogy egyes szocialista politikusok szerették volna megszerezni az épületet magánkórháznak. Akkor ez nem sikerült, viszont most még inkább valós a veszély, mert a Csillagpont kórház beruházás okán, felszabadul jó néhány épület a Megyei Kórházban, amelynek funkciókat keresnek, – indokolták a kezdeményezés okát az aláíró betegek.

Szerettük volna megtudni Dr. Kása Miklós igazgató, véleményét a kezdeményezésről, de sajnos nem értük el, és Dr. Csiba Gábor igazgatót sem, aki éppen a Megyei Közgyűlésen tartózkodik.Délután visszatérünk a kérdésre.
Aki szeretne még csatlakozni az aláírókhoz, az megteheti a Szent Ferenc Kórház földszintjén kialakított pultnál, még ezen a héten minden nap 15 óráig.
OBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek