2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Világkupát nyert Éltető Daniella

Hétvégén rendezték a Juhász Ferenc Emlékverseny Kempo Világkupát Tökölön, ahol a Gönczi Team ifjú üdvöskéje, Éltető Daniella is szép sikereket ért el. A Kempo Karate Szövetség nyílt világkupájára 25 országból 40 csapat nevezett különböző kategóriákban, így a nyíregyházi Gönczi Team is regisztrálta magát. A Gönczi János nevével fémjelzett együttes csapatbajnokságban negyedik helyen zárt.

Daniella a light contact kategóriában hozta el az első helyet, de mellette Gönczi János (-88 kg), Herczku Miklós (13-15 év, -57 kg), Stadler Dániel (15-16 év, -60 kg), Gönczi Alex (13-15 év -40 kg) is bearanyozódott. A szintén Gönczi tanítvány Balogh Szabolcs (-76 kg) bronzérmes lett.

Chikara kurabe arany érmes lett: Gönczi János (-67 kg), Herczku Miklós (13-15 év -60 kg). Ezüst érem: Gönczi Alex (13-15 év -47), Stadler Dániel (15-16 év -60 kg), Polgár Ádám (13-15 év – 60 kg). Bronz érem: (Herczku Tamás 11-12 év -47 kg). Negyedik helyezet: (Horváth Dávid 13-15 év -47 kg).
Full contakt arany érem: Piskóti Gergő (-81 kg). Ezüst érem: Balogh Szabolcs (-69 kg), Gönczi János (- 67 kg). Bronz érem: Hollik László (-76 kg). További résztvevők: Tóth Dániel, Gyarmati Máté, Piskóti Richárd.

Éltető Daniella minden mérkőzését egyhangú pontozással nyerte a tököli világkupán. Szüksége is van a jó eredmények adta magabiztosságra, mert kemény mérkőzések várnak rá az év hátralévő hónapjaiban is.

A hétvégén már Hajdúszoboszlón, a Kyokushinkai Diákolimpián lép tatamira. A küzdősportok ezen ága „pusztakezes” küzdelmet jelent, ahol a fejet nem, kizárólag a testet lehet támadni ütni. A 15 éves bajnoknő számára márciusban folytatódik a küzdelmek sora: az International Federation of Muaythai (IFMA) által szervezett világkupán vesz majd részt Drezdában. Később Törökországban Európa Bajnokság, majd szeptemberben Üzbegisztánban thai-box világbajnokság következik.

A kitartó munkának megvan az eredménye: Daniella lehetőséget kapott arra, hogy nyáron Las Vegasban edzőtáborozzon. Az egyik budapesti pókerklub segítségével egy hónapot tölthetne el a kaszinók városában, ahol példaképével, Gina Caranoval készülhetne.

A tokaji amazon egyébként harmadik lett a megyei napilap által szervezett az Év Sportolója gálán, a bronzérmet az úgynevezett utánpótlás leány kategóriában gyűjtötte be a szakmai zsűri szavazatai alapján. Sajnos a közönségdíjat nem sikerült elhoznia, de Daniella köszöni a leadott voksokat.

A sportolót és családját az elmúlt napokban többen is megkeresték, hogy adójuk 1 százalékával szeretnék segíteni pályafutását az alapítványon keresztül.

– Erre egyelőre nincs lehetőség, mert az alapítvány még nem működik két éve. Így csak azon a nyíregyházi kick-boc klubbon keresztül tudják segíteni Daniellát, ahová az igazolása le van adva – tájékoztatott Éltető Péter, a világbajnok lány édesapja.

Gönczi Team Kick-Boksz és Szabadidő Sportegyesület, nyilvántartási szám: 2979, adószám: 18819803-1-15

– a Szatmárinfó Hírügynökség alapján-

www.tokaj.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az utolsó pillanatban változtatott életén Peller Károly. Előszőr a térdei mondták fel a szolgálatot, aztán cukorbeteg lett. Hét évig rombolta a szerve…

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …