2024. 07. 3. szerda

Kornél, Soma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Otromba bomba-tréfa

Igencsak meglepődött az a miskolci férfi, akit azzal állítottak meg a rendőrök, hogy egy bejelentés szerint az autójában bomba van. Nem volt. Egy miskolci egészségügyi intézménybe telefonált egy nő, hogy az általa meghatározott személygépkocsiban, amely éppen a kórház felé tart bomba van. A helyszínre irányított járőrök és bombakutatók tüzetesen átvizsgálták a járművet, amely negatív eredménnyel zárult.
A rendőrségi adatgyűjtés során képbe került egy miskolci nő. A rendelkezésre álló adatok szerint az asszony egy családi vita miatt akart ily módon bosszút állni hozzátartozóján. A tettessel szemben a Miskolci Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés miatt indított eljárást az ügyben.
A rendőrség felhívja a figyelmet a közveszéllyel fenyegető kártérítési felelősségére arra, hogy ezen személyeket a felmerült károk vonatkozásában megtérítési kötelezettség terheli!
Információs háttér:

A Büntető Törvénykönyv – Közveszéllyel fenyegetés: „270/A. § (1) Aki más előtt olyan, a köznyugalom megzavarására alkalmas valótlan tényt állít, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben írt bűncselekményt radioaktív anyaggal fenyegetve követik el.

(3) A büntetés az (1) bekezdés esetén három évig, a (2) bekezdés esetén öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta.”

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…
Kölykök a csomagban
Alig néhány hetes kölyökkutyákat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy román furgonba pakolt csomagok k…

További cikkek

Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …
„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…