2024. 07. 3. szerda

Kornél, Soma
1 EUR 396 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • A Megasztár – Vocal Stars egyik tagja svájci színekben indul az Eurovíziós Dalversenyen

A Megasztár – Vocal Stars egyik tagja svájci színekben indul az Eurovíziós Dalversenyen

A természetes szépségű Fehér Zsuzsanna, a jelenleg futó Megasztár – Vocal Stars formációjának egyik tagja, 2 hónappal ezelőtt különleges felkérést kapott Martin Schmid svájci zeneszerzőtől. –          Éppen elkezdődtek a Megasztár ének -és táncpróbái, mikor csörgött a telefon, miszerint Martin Schmid, svájci zeneszerző külföldi előadót keres az Eurovíziós Dalversenyre komponált szerzeményéhez. Több női énekesnek is lehetőséget adott, de végül hosszas válogatás után mellettem tette le a voksát.

Nem újdonság hogy Svájc nem saját nemzetiségű előadójával énekelteti el a versenybe benevezett dalt:

1998-ban Celine Dion (aki meg is nyerte a dalversenyt), 2005-ben pedig az ukrán női rockzenekar, a Vanilla Ninja (8. helyezettek lettek) képviselte az országot.

Korai lenne párhuzamot vonni a svájci színekben induló sikeres külföldi női előadók és a lehetőséget élvező hazai énekesünk között, de…

Zsuzsi a sikeres válogatót követően egy héttel már Svájcban készíthette el közös stúdiófelvételét a népszerű zeneszerzővel.

–          Svájc egyik csodálatos kis városkájába repített az út, ahol profi környezetben, az ország egyik legsikeresebb zeneszerzőjével rögtön munkához is láttunk. A technikai feltételeknek köszönhetően rendkívüli gyorsasággal készült el a hang -és videó felvétel.

Zsuzsinak, művésznevén: ROCXANA-nak most már csak a szakmai zsűrit és a közönséget kell meggyőznie, hogy az országos dalversenyre jelentkezők közül, a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválra Őt válasszák ki, mint méltó képviselőt.

–          Október 30-át követően egy internetes portál segítségével felmérik a közönség szimpátiáját, majd ezt követően a szakmai zsűri dönti el, hogy a dalversenyre jelentkezők közül ki legyen Svájc megfelelő képviselője a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

S hogy jövőre a magyarok egy éves kihagyással indítanak e versenyzőt a dalfesztiválon, azt még nem tudni, de egy biztos: Zsuzsinak, más néven Rocxana-nak, bár svájci színekben, de most lehetősége van a nemzetközi dalfesztiválra való kijutásra, így esetleg képviselni hazánkat.

Itt mindenki megnézheti a dalversenyre íródott szerzeményt Rocxana előadásában, majd október 30-át követően ugyanezen oldalon voksolhat a mi Zsuzsinkra!:

http://www.eurovisionplattform.sf.tv/videos/love_on_the_rocxs

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az utolsó pillanatban változtatott életén Peller Károly. Előszőr a térdei mondták fel a szolgálatot, aztán cukorbeteg lett. Hét évig rombolta a szerve…

További cikkek

Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …
„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…