2024. 07. 3. szerda

Kornél, Soma
1 EUR 396 HUF
1 GBP 467 HUF

A Jobbik elutasítja a hagyományos értékekkel szembehelyezkedő műsorokat

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője:A Jobbik bejelentést tett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatalánál a TV 2 „Édesnégyes” című párkereső műsora miatt. A műsor ugyanis a tizenévesek által legnézettebb műsoridőben, hétköznap este 7 órakor látható, amelyben az egyik héten egy celebnek nevezett nő randevúzik négy férfival, a másik héten pedig egy celebnek tartott férfi négy nővel.

A Jobbik szerint az egész műsor rendkívül rossz üzenetet közvetít a párkapcsolatok terén még kialakulatlan értékekkel bíró, igen befolyásolható tinédzserek felé. Felépítése úgy ábrázolja a párkeresést, mintha az egy harc lenne; azt a látszatot kelti, hogy egy párkapcsolat alapja kizárólag a testiség, a szexualitás lehet. Sok esetben mind a beszédtéma, mind a képi tartalom a hagyományos párkapcsolati, családi értékek semmibevételét hangoztatja.

A médiahatóság döntésére eddig azért kellett várni, mert a bejelentés időpontjában az Országgyűlés még nem választotta meg a Médiatanács tagjait. Most azonban, hogy a kétharmados gőzhenger a Médiatanácsba kivétel nélkül fideszes tagokat küldött, immár minden akadály elhárult az elől, hogy elbírálják a Jobbik panaszát és a számos lakossági bejelentést az „Édesnégyes” kapcsán. A média nem csak kiszolgálja, hanem alakítja is a közízlést. Igaz ez a felnőttekre is, de hatványozottan igaz a gyerekekre, fiatalokra. Ezért a Jobbik különösen fontosnak tartja, hogy gyerekek által is nézett időpontban sugárzott műsorok koruknak és az általános társadalmi normáknak megfelelőek legyenek. Az Édesnégyes és hasonló jellegű műsorok ezeknek a normáknak teljességgel ellentmondanak. A Jobbik reméli, hogy az újonnan megválasztott médiahatóság előtérbe helyezi a gyermekek és fiatalkorúak védelmét.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …
„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…