2024. 07. 3. szerda

Kornél, Soma
1 EUR 396 HUF
1 GBP 467 HUF

Rács mögött az ózdi”palacsintás”rabló

A napokban, az esti órákban Ózdon egyedül tartott hazafelé egy időskorú néni. A lépcsőház ajtajához érve összetalálkozott egy általa ismeretlen fiatalemberrel, aki megszólította őt, majd beszédbe elegyedett vele. Eközben a férfi az asszonyt keksszel kínálta meg, aki, hogy a konfliktust elkerülje, elfogadta az édességet, majd próbálta „rövidre zárni” a beszélgetést és a fiatalembertől elköszönve belépett a lépcsőház ajtaján.

Ezt követően szerette volna bezárni az ajtót, de korábbi „beszélgetőpartnere” a lábával megakadályozta, hogy azt be lehessen bezárni, majd a néni után ment a lépcsőházba.

Az idős asszonyt a falhoz szorította és próbálta a száját befogni, de a segélykiáltást már így sem tudta megakadályozni. Közben az elkövető a néni által magához szorított táskát próbálta elvenni a kétségbeesett sértettől, mivel azonban ez nem sikerült neki, így a másik kezében lévő reklámszatyorból az alufóliába csomagolt palacsintát rántotta ki, majd azt magához véve – mivel meghallotta, hogy valahol nyílik egy ajtó – a lépcsőházból elszaladt.

Az idős asszony közben folyamatosan segítségért kiáltott, így ezt meghallva két járókelő a futva menekülő férfi üldözésébe fogott. Eközben egyikükhöz az elkövető hozzávágta a nála lévő palacsintát, majd egy bokros területre szaladt, ahonnan a rendőrjárőrök megérkezéséig nem tudott kijönni, köszönhetően a gyors állampolgári és rendőri együttműködésnek. A rablót a rendőrök a helyszínen elfogták, majd az Ózdi Rendőrkapitányságra előállították, ahol kihallgatását és a helyszíni szemlét követően őrizetbe vételére is sor került.

Ellene a Btk. 321. § (1) bekezdésébe ütköző, aszerint minősülő és büntetendő rablás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás, amely 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Tettével az elkövető 500,- Ft anyagi kárt okozott, az idős néni a bántalmazás során 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett, azonban az őt ért trauma sokkal nagyobb volt, mint az okozott kár és a testi sérülések mértéke.

Az őrizetbe vétel mellett folytatott, gyorsított, bíróság elé állítással záródó büntetőeljárást lezárandó, 2010. október 13-án született meg az ügyben a bírói ítélet. Az ügyben eljáró bíró – tekintettel arra, hogy a terhelt különös visszaeső volt – az újabb, súlyos bűncselekmény elkövetése miatt – a büntetési tétel középmértékére vonatkozó rendelkezés szem előtt tartásával – 5 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte az ózdi „palacsintás” rablót.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a terhelt és védője pedig enyhítésért fellebbezett. A másodfokú eljárás lefolytatásáig az ügyben első fokon eljárt bíró a terheltet előzetes letartóztatásba helyezte, így büntetés-végrehajtási intézetben várhatja a másodfokú tárgyalás megtartását.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…
Kölykök a csomagban
Alig néhány hetes kölyökkutyákat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy román furgonba pakolt csomagok k…

További cikkek

Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …
„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…