2024. 07. 3. szerda

Kornél, Soma
1 EUR 396 HUF
1 GBP 467 HUF

Elfogadhatatlan az MSZP szerint a közgyűlési bizottságok struktúrája

Káli Sándor, az MSZP miskolci városi elnöke közleményben jelezte, elfogadhatatlannak tartják a közgyűlési bizottságok struktúráját.

„A Fidesz-KDNP képviselői egyeztető megbeszélésre hívták az MSZP és a Jobbik képviselőit a pénteken megtartandó alakuló közgyűlés előkészítése érdekében.
A megbeszélésen a Fidesz-KDNP képviselők javaslatot terjesztettek elő a közgyűlés bizottsági struktúrájára. A javaslat szerint nem kívánják biztosítani a bizottságok összetételében az MSZP frakciója számára a választáson ténylegesen elért társadalmi támogatottsági arányt. Az MSZP számára ez a javaslat elfogadhatatlan.
A hatályos önkormányzati törvény rendelkezései egyértelműen előírják, hogy valamennyi önkormányzati képviselő jogai és kötelezettségei azonosak. Ezt az általános jogelvet a parlamenti bizottsági helyek vonatkozásában az Alkotmánybíróság is kifejtette, mely szabályozás az önkormányzati szférára is analógiaként fennáll. Amennyiben bármely önkormányzati képviselő részt vehet bizottsági munkában, úgy ezen jog valamennyi megválasztott képviselőt megillet. A Fidesz-KDNP javaslata azonban ellentétes az általános jogelvekkel, a Miskolcon és Európában kialakult hagyományokkal. Meggyőződésünk, hogy a miskolci emberek üdvözölték dr. Kriza Ákos polgármesternek azt a kijelentését, amelyet a választást követő első interjújában tett, hogy ő valamennyi politikai párttal együttműködve kívánja a várost vezetni. Éppen ezért kezdeményeznek a Miskolci Szocialisták a holnapi napra (azaz 2010. október 14.) politikai egyeztetést kezdeményeznek dr. Kriza Ákos polgármesterrel” – áll a szocialisták közleményében.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …
„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…