2024. 07. 3. szerda

Kornél, Soma
1 EUR 396 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Újabb extra-adók:telekommunikáció, energetika, kereskedelem

Újabb extra-adók:telekommunikáció, energetika, kereskedelem

Mint azt Orbán Viktor bejelentette: Jön a telekom-, energetikai és kereskedelmi adó, a magán-nyugdíjpénztári járulékokat megtartja magának az APEH, felülvizsgálják a PPP-s szerződéseknek, előkészítik a visszalépést az állami nyugdíjpillérbe.  Éves szinten 520 milliárd forint pluszbevételt szedne be a kormány, a második akcióterv szerint. Ezeket a lépéseket azzal indokolta meg, hogy „eddig azoktól kértünk, akiknek nem volt profitjuk, ezért belátható, hogy méltányos, most azoktól kérünk, akiknek van.”

Mindhárom szektornak – hasonlóan a bankadóhoz – három évre szóló adótervet nyújt be a kormány, és már idén  összességében 161 milliárd forintot vár az állam. A távközlési adóból évente 61, az energiaadóból 70, a kereskedelmi láncoktól pedig 30 milliárd forintot vár a kormány. A kereskedelmi szektor adója sávos lesz, így a kisebbeket nem fogja annyira sújtani.

Novembertől 2011 végégig leállítják a magánnyugdíjpénztárakba való utalást  Ez havonta 30 milliárd forint pluszbevételt jelent, vagyis idén 60 milliárd forint,jövőre pedig 360 milliárd forint plusz bevétele lehet az államnak.

A magán- és közszektor együttműködésével létrejövő, PPP-szerződéseket felülvizsgálják és újratárgyalják, újakat nem kötnek, és a még el nem kezdett beruházások szerződéseit felfüggesztik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …
„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…