2024. 07. 1. hétfő

Tihamér, Annamária
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

„Újra birtokba vehetik a felújított, árvíz sújtotta felsőzsolcai óvodát a gyerekek”

A közelmúltban bekövetkezett Észak-Magyarországot sújtó árvíz során a Felsőzsolcai Platthy Ida Napközi Otthonos Óvoda is jelentős károkat szenvedett. Az árvíz során az óvoda épülete használhatatlanná vált, a padlóburkolatok, burkolt falfelületek, elektromos csatlakozások, valamint a bútorzat teljes egésze megsemmisült.

Az épülethez tartozó park és játszótér is károkat szenvedett. Az óvodába 136 felsőzsolcai apróság jár nap, mint nap. Az ÉMÁSZ Nyrt. Igazgatósága arra az elhatározásra jutott, hogy az óvoda árvíz utáni felújításáról, helyreállításáról, – a felújítási költségek döntő részét magára vállalva – gondoskodik. Ezen felül az energiahatékonyság jegyében korszerű, hőszigetelt nyílászárókra cseréli a régi ajtókat, ablakokat ill. a melegvízellátást napkollektor beépítésével gazdaságosabbá teszi. Ennek az ígéretnek eleget téve 2010. szeptember 7.-én a felújított, modernizált óvodát birtokba vehetik a gyerekek.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kölykök a csomagban
Alig néhány hetes kölyökkutyákat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy román furgonba pakolt csomagok k…