2024. 07. 4. csütörtök

Ulrik
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • TARISZNYA- bűnmegelőzési pályaorientációs és élménypedagógiai nap

TARISZNYA- bűnmegelőzési pályaorientációs és élménypedagógiai nap

Az alsózsolcai Herman Ottó Általános Iskola Benedek Elek Tagiskolájában 2024. július 02-án a TARISZNYA bűnmegelőzési edukációs program keretében élménypedagógiai és pályaorientációs nap lebonyolításosra került sor.

A Tarisznya egy a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának (továbbiakban: B.-A.-Z. VMRFK) saját kezdeményezésű, az alsózsolcai Mákvirág Gyermekotthonban és a Százszorszép Lakásotthonban élő, az alsózsolcai Benedek Elek Iskolában tanuló állami nevelésbe vett gyermekekkel kapcsolatos gyermekvédelmi problémákra reagáló, a fiatalok bűnmegelőzési célú szemléletformálására, érzékenyítésére kidolgozott intervenciókat tartalmazó edukációs programcsomag. Olyan módszer, amelyet a vármegye minden olyan településén, a helyi sajátosságok figyelembe vételével alkalmazni lehet majd, ahol az érintettek hasonló problémákkal küzdenek.

Az élménypedagógiai programon az alsózsolcai gyermekotthonban és a két lakásotthonban elhelyezett több mint 60 gyermeken, nevelőiken és az iskolai pedagógusain túlmenően az állami nevelt gyermekek oktatásáért, neveléséért felelős szakmai szervezetek, így a B.-A.-Z. Vármegyei Gyermekvédelmi Központ, a B.-A.-Z Vármegyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat, iskolafenntartóként a Miskolci Tankerületi Központ, a B.-A.-Z. Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács, valamint a rendezvény szervezőjeként a B.-A.-Z. Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűn és balesetmegelőzési, közreműködőként pedig a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai vettek részt.

Az élménypedagógiai és pályaorientációs nap céljai.

A rendezvény lebonyolításával kiemelt célként került megfogalmazásra a gyermekek személyiségfejlesztésen túlmenően a közösségformálás, a pozitív példaállítás, a jövőkép adása, nem utolsó sorban a bizalom erősítése a Rendőrség iránt, továbbá az is, hogy az esemény révén váljon még szorosabbá a kapcsolat és az együttműködés valamennyi a gyermekvédelemben éríntett intézmény, szakmai szereplő és a hatóságok között.

Az eseményt a Miskolci Tankerületi Központ igazgatója dr. László István nyitotta meg

A VMRFK és a Miskolci Rendőrkapitányság rendőreinek részvételével lebonyolított prevenciós és érzékenyítő célú pódiumbeszélgetést követően a csapatokat és pedagógusaikat 7 állomáson játékos bűnmegelőzési interaktív foglalkozás és kvíz, ügyességi rolleres pálya, balesetmegelőzési teszt, élménypedagógiai játékos feladatok, továbbá részeg szemüveges ügyességi pálya várta.

Az eredményhirdetést és a díjak átadását megelőzően az eseményt Horváth Richárd r. zászlós Rick Roll – könnyűzenei formációjának koncertje színesítetté, amely, mint az egész rendezvény az érintettek körében nagy sikert aratott.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

„Lopott idő”
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei néhány óra alatt két olyan teherautót ellenőriztek, amikben a sofőrök távirány…

További cikkek