2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A kisebb helyiségekben is jól mutathatnak a nagyobb kanapék

A kisebb helyiségekben is jól mutathatnak a nagyobb kanapék

A legtöbbünk, amikor kanapét választ a kis alapterületű lakásába, akkor helyből kizárja a nagyobb darabokat, mondván, hogy túlterhelik velük a teret. Egyes esetekben azonban ez egy rendkívül hibás döntés, mivel pont egy nagy és kényelmes ülőalkalmatosság az, ami kiegészíti a parányi otthonodat. 

Gondolj például a nappalidhoz egyedileg készült kanapékra vagy a sarkokat tökéletesen kihasználó szekcionált kanapékra, amelyekből számos szuper verziót találhatsz például a Kanape.net ülőgarnitúrái között is!

Ezek az ülőalkalmatosságok tökéletes alternatívát nyújtanak arra, hogy amikor meglátogatnak a barátaid vagy a családod, akkor ne egy apró bútoron kelljen nekik kínosan összezsúfolódni. Az előnyeik azonban nem merülnek ki ennyiben.

A vizuális határok kibővítése

Valóban igaz az, hogy a túlméretezett kanapék egyes esetekben szűkössé és vizuálisan túlterheltté tehetik a helyiséget. De vizsgáljuk meg a dolgot egy másik szemszögből is!

Amikor a vendégeid betérnek a nappaliba, a tekintetük garantáltan erre a bútordarabra fog először szegeződni. Abban az esetben pedig, ha egy nagyobb és merészebb modellre esik a választásod, ami még pont elfér a szobában, akkor a helyiséget is nagyobbnak láttathatod. Hiszen, amikor ránéznek a kanapéra rengeteg szabad teret látnak, ami a kényelem érzését kelti majd bennük.

Több kényelem

Még akkor is, ha a nem nagyon szoktál vendégeket áthívni, a nagyobb heverő óriási előnyt jelent. Tökéletes helyet kínál ugyanis a vasárnapi vagy az ebéd utáni szunyókáláshoz, a kényelmes tévénézéshez vagy az olvasáshoz.

Hogyan fog egy nagyobb kanapé a kis szobában elférni?

Ha egy nagy kanapé mellett döntesz, akkor érdemes a szoba többi részén a bútorok számát minimálisra venni. Továbbá tanácsos még arra is ügyelned, hogy a kanapé hogyan működik együtt a szoba azon részeivel, amelyeken utólagosan már nem tudsz változtatni, például a különböző átfedésekkel, az ablakokkal vagy a kandallóval.

Valamint javasoljuk, hogy győződj meg arról is, hogy továbbra is könnyedén tudsz közlekedni a térben, ha elhelyezésre kerül a kanapé.

Ami pedig a kanapé kialakítását illeti, érdemes fontolóra venned az alacsony karfával rendelkező vagy akár karfa nélküli modelleket. Ennek köszönhetően ugyanis a kanapé még inkább a szoba részévé tud válni.

Tökéletes példa erre a fentebb is említett Kanape.net webáruház kínálatában megtalálható Picolo bézs színű sarokkanapé, amelynek a semleges árnyalata egységet és nyugalmat teremt a térben. De az sincsen kizárva, hogy némi textúrát és színt csempész rá néhány díszpárna és pihe-puha takaró segítségével.

Milyen esetekben jobb ötlet inkább kisebb kanapét választani?

A fentiek is ékesen bizonyítják, hogy egy nagyobb kanapé csodálatosan tud működni egy szerényebb alapterületű helyiségben, de ezeknek az ülőalkalmatosságoknak a választása komoly elkötelezettséget jelent. Ha gátolja a funkcionális légkör megteremtését a szobában, vagyis akadályoz a mozgásban, akkor jobb, ha keresel egy kisebb bútordarabot. /X/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Így válasszunk ruhát esküvői vendégként, hogy később is tudjuk viselni Itt a május, indul az esküvőszezon. Vannak olyan évek, amikor nem is egy, ha…

További cikkek