2024. 05. 22. szerda

Júlia, Rita
1 EUR 388 HUF
1 GBP 456 HUF

Minek köszönheti a sikerét ez a manuálterápia rendelő Budapesten?

A manuálterápia rendkívül sokféle egészségügyi problémára hatékony megoldást kínál, és széles körben alkalmazzák az egész világon már az ókor óta. Általában olyan embereknek javasolt, akik akut vagy krónikus fájdalommal, mozgásszervi problémákkal, sérülésekkel, illetve idegrendszeri vagy izomrendszeri problémákkal küzdenek.
Nem mindegy azonban, hogy mely szolgáltatást válasszuk a sok közül: fontos, hogy csak olyan rendelőben hagyjuk a pénzünket, ahol bátran rábízhatjuk a dolgozókra az egészségünket. Sok mindennek köszönheti a sikerét ez a budapesti manuálterápia rendelő (0630 505 0503; 1027, Vitéz u. 9.), hiszen számtalan pozitív visszajelzéssel és elégedett pácienssel büszkélkedhetnek.
A manuálterápia története
A manuálterápia az emberiség történelmének egyik legrégebbi kezelési módszere. Az ókori Görögországban már használtak olyan technikákat, amelyek hasonlítanak a manuálterápiára, például a masszázst és a nyújtást. A római birodalomban is alkalmaztak különféle technikákat, mint például a hidroterápiát, az ásványi fürdőket és a masszázst.
Bizony: a manuálterápiát már évezredek óta alkalmazzák a test egészségének fenntartása céljából – és ez nem véletlen. Elsőként talán az ókori görögök használták ki a kezelés előnyeit, majd a római birodalomban is megismerték a módszer hatékonyságát. Akkoriban persze nem éppen olyan terápiákkal dolgoztak, és nem is olyan formában, mint ma: a modern manuálterápia alapjait a 19. században tették le.
A módszer egyik legismertebb alakja Andrew Taylor Still, az osteopathia atyja volt. Still 1874-ben alapította meg az első osteopathia iskolát az Egyesült Államokban, ahol az egészségi problémákat az emberi test általános egyensúlyának helyreállításával kezelték. A manuálterápia másik ismert alakja a francia orvos, Jean-Martin Charcot volt, aki a 19. század végén az ízületi manipulációt és más manuálterápiás technikákat használt a neurológiai betegségek kezelésére.
A manuálterápia azóta világszerte elterjedt, és orvosok, fizioterapeuták, kiropraktőrök és masszőrök alkalmazzák nagy sikerrel. A manuálterápia számos egészségi problémára hatékony megoldást kínál, és folyamatosan fejlődik az új technikák és módszerek alkalmazásával.
Kiknek ajánlott elsősorban a manuálterápiás kezelés?
A manuálterápia hatékony lehet a gerincproblémák, például a derékfájás, a nyakfájdalom és a gerincferdülés kezelésében. Az ízületi problémákkal (artritisz, gyulladás) küzdő betegek is javíthatnak állapotukon a manuálterápia segítségével. Jótékony hatását fejti ki a kezelés a sport- és más sérülések esetében: ilyenek a ficamok, zúzódások, rándulások és húzódások. A neurológiai problémákkal, például az idegbecsípődéssel és a migrénnel küzdő emberek is javulást észlelhetnek a módszer segítségével.
Nem lehet azonban elégszer hangsúlyozni azt, hogy a manuálterápia nem mindenki számára javasolt. Bizonyos esetekben, például akut sérülések, fertőzések vagy egyes betegségek esetén, a manuálterápia nem ajánlott, hiszen valószínűleg csak rontana az egyébként sem egészséges páciens állapotán. Soha ne feledkezzünk meg a szakorvossal, terapeutával való konzultációról mielőtt bármilyen manuálterápiás kezelést igénybe vennénk!/X/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Segítő Szolgálatával együttműködésben újít…

További cikkek