2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • 20. alkalommal rendezték meg a Little Miss Hungary szépségversenyt

20. alkalommal rendezték meg a Little Miss Hungary szépségversenyt

Több száz gyermek jelentkezett országosan

Immár huszadik alkalommal került megrendezésre a Little Miss Hungary gyermekszépség- és tehetségkutató verseny, melynek a Demjén Cascade Hotel adott otthont. Az idei alkalom több szempontból is más volt, mint az eddigiek, hiszen a lányok alkalmi ruha helyett öltönyben koronáztak és fotózkodtak, melyre országosan közel hatszázan jelentkeztek, de csak húsz kislány juthatott tovább.

Idén már a huszadik alkalommal rendezték meg az országos szépség- és tehetségkutató versenyt, a Little Miss Hungary-t. A versenyen több kategóriában is indultak a gyermekek: Bébi, Mini, Little, Pre-teen, és Teen A díjazásnál minden kislány kapott egy koronát.

Az idei felkészítő tábor is kivételesre sikerült, a szervezők a négy napban számos izgalmas programmal készültek a gyermekeknek, többek közt a Demjéni barlangfürdővel, ismerkedős bulival, fotózásokkal, és modelltanfolyammal is.

Minden évben más koncepció köré épül a verseny, amit a fantázia ruha elkészítésekor figyelembe kell venni. Idén a szervezőknek a virág és a természet szépségére esett a választásuk, így a lányok fantázia ruháján tavaszi színek, virágok, és a természettel kapcsolatos szebbnél-szebb szimbólumok szerepeltek. Emellett népviseleti, utcai, alkalmi, és koktélruhában vonultak fel a gyerekek.

A verseny programjában produkció is szerepelt, ahol a lányok egy két perces műsorszámban mutatták meg tehetségüket.

„Büszkén állíthatom, hogy a lányok nem csak gyönyörűek, hanem emellett okosak, intelligensek, és rendkívül tehetségesek. Volt, aki énekelt, táncolt, és több kislány is prózát adott elő” – fogalmazott Bartolovics Ildikó, a Little Miss Hungary védnöke és szervezője.

A Királynők királynője, tehát a Little Miss Hungary abszolút győztese Réka lett, aki elmondta a felkészítő tábor, a fotózások és a készülődés hatalmas élmény volt számára.

„Szerintem nagyon erős volt most a mezőny, így tényleg meglepetésként ért a győzelem, nem számítottam rá. Végig izgatott voltam, de most boldog vagyok, hogy sikerült ilyen jól teljesíteni. A kedvencem a piros koktélruha és az öltöny volt. Ezután több külföldi verseny is vár rám, például a Királynők Királynője választás” – mesélte.

A mini kategóriát a hatéves Pásztor Szófia nyerte meg, akinek a győzelem utáni következő állomása szintén a Királynők Királynője választás

„Szofi nagyon karakán lány, imádja a pörgést, és abszolút otthonosan mozog ebben a világban. A kedvenc ruhája az arany színű volt, amit egy tehetséges divattervező, Rabócsi Renáta készített el nekünk a versenyre, de az öltönyt is nagyon szerette viselni. Szofi és mi is boldogok vagyunk, hogy sikerült megnyernie, és továbbra is mindenben támogatni fogjuk” – tette hozzá Szófi édesanyja.

A versenyzők között nem csak lányok szerepeltek, hiszen a másik abszolút győztes Pados Borisz lett, aki már nem előszőr nyert versenyt a Little Miss Hungary keretein belül, ezen kívül részt vett több világversenyen is.

A zsűrizésben részt vett a Skiton tehetséges csapata, az állandó zsűritag Kiszel Tünde, Hunyadi Donatella modell, Mező Tibor Justin, illetve Kovács Krisztina szervező-asszisztens, aki már több éve készíti a versenyzők sminkjét is frizuráját.

Kovács Krisztina elmondta, a verseny a mezőnyt és a gyermekek karakterét illetően minden évben megtud újulni.

„Az évek során észrevettem, hogy a gyermekek minden évben egyre jobban megnyílnak a divat felé, imádják az egész verseny hangulatát, a felkészülést, a sminkeket és a ruhákat is. Emellett egyre tudatosabbak, és kritikusabbak abból a szempontból, hogy mi áll jól nekik, milyen hajat és ruhát szeretnének viselni”- tette hozzá.

Krisztina elmondta, a szülőkre is nagy felelősség hárul abból a szempontból, hogy a hétköznapi életben, az iskolában vagy óvodában is megmaradjon az egészséges önképük.

„A versenyeken a lányokból a lehető legjobb formájukat hozzuk ki. Ami részben problémás is lehet, hiszen akadt már rá példa, hogy az oviba vagy az iskolába is a versenyruhájukban, sminkjükben szerettek volna menni. Én úgy gondolom, hogy a szülőknek figyelniük és tudatosítaniuk kell a gyermekben, hogy ez a kinézet csak a versenyre szól”

A következő lépés a Little Miss World Hungary versenye, amely 2023 májusában kerül megrendezésre. A jelentkezéseket a Littlemisshungary@gmail.com e-mail címére várják a szervezők.

Helyezettek:

Sólya Réka Little Miss Hungary Királynők Királynője

Farkas Szófi Baby Miss Hungary

Pasztor Zalán Baby Mister Hungary

Somogyi Liza Mini Miss Hungary szépségkirálynő

Vahl Elizabeth 1.udvarhölgy

Pásztor Szófi Little Miss Hungary szépségkirálynő

Sólya Nóra 1 udvarhölgy

Oszoli Dalma Pre-teen Miss Hungary szépségkirálynő

Soós Kűne 1.udvarhölgy

Balassa Emma 2.udvarhölgy

Vahl Emili 2.udvarhölgy

Marsi Viktória 3.udvarhölgy

Lienbach Stefani 4.udvarhölgy

Pados Borisz Pre Teen Mister Hungary Királyok Királya

Herczegh Boglárka Tini Miss Hungary szépségkirálynő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek