2024. 02. 24. szombat

Szökőnap
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

Milyen kereskedő robot az RSI?

A kriptovaluta kereskedés az elmúlt évek egyértelmű sláger témája volt. Ha pedig 2010-es évek végét, a 2020-as évek elejét vizsgáljuk, akkor azt láthatjuk, hogy a legnépszerűbb és egyben legnagyobb digitális pénznek, a bitcoinnak volt olyan időszaka, amikor napi szinten döntötte meg a saját rekordjait. 

Abban az időszakban rengetegen kezdtek el ebbe az új “pénzbe” fektetni, ami egyenes út volt az olyan szolgáltatásokig, mint az RSI bot.

Hogyan működik az RSI bot?

Még mielőtt a pontos működésére rátérünk, fontos beszélni két dologról: hol érhetőek el a kereskedő robotok, másrészt egyáltalán mire lehet őket használni. Kezdjük az előbbivel, ugyanis erre a legkönnyebb válaszolni. Kereskedő robotok, azaz trading botok ma már rengeteg helyen elérhetőek. Hazai képviselőt is találhatunk, például ott van a Tradensea RSI bot szolgáltatása is.

Mi az a trading bot? A kereskedő robot egy olyan program, aminek a segítségével maximalizálhatjuk a profitunkat, segít a kereskedésben, valamint képes a tranzakciókat helyettünk elvégezni az általunk megadott paraméterek szerint. Itt érdemes az RSI bot ismertetésével szemléltetni a konkrétumokat.

Az RSI bot, a többi kereskedő robothoz hasonlóan úgy működik, hogy megadunk egy limitet, egy szintet, amelyet ha elér az adott kriptovaluta, akkor automatikusan vásárlásba vagy éppen eladásba kezd.

A beállítások során meghatározhatjuk azt is, hogy mekkora volumenben adjon el, vagy vásároljon maximum. Az RSI bot fő különlegessége az, hogy nem azt figyeli, hogy az adott kriptovalutának mekkora az aktuális értéke, hanem azt a tulajdonságát, hogy éppen mennyire túlvásárolt vagy túladott. Ehhez egy úgynevezett RSI (Relative Strength Index) mutatót használja, ami egy olyan indikátor, amely a piac aktuális hangulatát és lendületét méri egy 0 és 100% közé eső skálán.

Mit kell figyelni az RSI skálán?

Két fontos értékre kell odafigyelni. Ha az adott termék, azaz kriptovaluta RSI mutatója eléri a 30-as szintet, akkor az túladottnak minősül. Itt várhatóan az eladások abbamaradnak, így ekkor érdemes elkezdeni a bevásárlást, mivel hamarosan erősödni fog a vételi oldal. A másik határérték a 70%, ez pont az előző ellentéte. Itt kerül a kriptovaluta túlvásárolt státuszba, tehát hamarosan beindulnak az eladások, így nekünk is érdemes ezzel a lehetőséggel élni.

Természetesen beállíthatunk teljesen más szinteket vásárlásra, több várakozó tranzakció is bekészíthető, ezzel is növelhetjük a profit lehetőségét.

A trading bot időt spórol nekünk

Legyen szó RSI botról vagy más kereskedő robotról, a lényeg mindegyiknél ugyanaz, csak a módszer más. Időt spórol nekünk, mivel nem kell 0-24-ben a képernyő előtt ülnünk az árfolyamgörbéket vizsgálva, valamint maximalizálhatjuk a profitot is. A választás nem egyszerű, érdemes utána olvasni az egyes robotoknak alaposan, még mielőtt elkezdjük használni valamelyiket./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek