2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
Kiásott egy sírt, hogy pénzt szerezzen - Előzetesben a fiatalkorú sorozat-tolvaj

Míg mások az árral, ők egymással küzdöttek

Míg mások az árral, ők egymással küzdöttekSzombaton a Szerencsi Rendőrkapitányság járőrei 15 főt vettek őrizetbe, akik Taktaharkányban két család konfliktusának köszönhetően verekedtek össze.

Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indított eljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság június 5-én egy Taktaharkányi család tagjaival szemben.

A Szerencsi Rendőrkapitányság ügyeletének telefonvonala izzott június 5-én, hiszen több településen kritikussá vált az árvízhelyzet, mindenki a védekezéssel, a megelőzéssel volt elfoglalva.

Az említett napon 16 óra 35 perckor egy Taktaharkányi lakos betelefonált a kapitányság ügyeletére, hogy több ember megtámadta a házát, s az utcán előttük körülbelül húsz ember verekszik, akiknek a többsége egyébként rokonságban áll vele.

A két család évek óta haragban van egymással, ami időről időre felüti a fejét a településen, s ilyenkor – mint ebben az esetben is – kapával, kaszával, kövekkel próbálja bizonygatni egyik a másik előtt erőfölényét.

A mostani összetűzés is egy szóváltásból indult, majd rövid idő elteltével előkerültek botok, kapák, kaszák és a legkülönfélébb szúró és ütő alkalmatosságok, majd egymás családját durva, obszcén szavakkal illetve rontottak egymásnak a felek.

Az összetűzésben többen komolyabban megsérültek, egyesek a befőttes üvegből készített molotov koktéltól égési sérüléseket szenvedtek, mások végtagjait az összetört üvegcserepek vagdosták össze, illetve a lakásokban is kisebb-nagyobb kár keletkezett.

A kiérkező rendőrök rövid időn belül rendet tettek a településen és a két családból összesen 15 főt állítottak elő a kapitányságra, ahol megtörtént gyanúsítottkénti kihallgatásuk, majd sor került valamennyiük őrizetbe vételére.

A gyanúsítottakkal szemben az elmúlt években több büntetőeljárás volt és jelenleg is van folyamatban zsarolás, jogosulatlan pénzintézeti tevékenység, garázdaság, zaklatás és rongálás miatt, ezért a Szerencsi Rendőrkapitányság – tartva attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követnének el – mindegyik gyanúsított vonatkozásában előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelésére.

 

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján:

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…