2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
Árvízi katasztrófa a választókerületben

Árvízi katasztrófa a választókerületben

Árvízi katasztrófa a választókerületbenFelsőzsolcát szombatra virradóra öntötte el a Kis-Sajó és a Bódva patak. 1.300 lakost kellett kitelepíteni, tucatnyi ház dőlt össze. 1 férfi halálos áramütést szenvedett.

 

 

 

 

 

 

 

Árvízi katasztrófa a választókerületben

A választókerület több településén is súlyos károkat okozott az árvíz. Gesztelyben, Arnóton, Hernádkak-Belegrád településen is tucatnyi embert kellett kitelepíteni, több lakóház dőlt össze.

 

Árvízi katasztrófa a választókerületben

 

Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára a hétvégén több alkalommal tett látogatást a választókerület árvíz sújtotta területein. 7 motoros csónakot vezényelt vasárnap éjjel Felsőzsolcára. Zánkán 1.000 árvízkárosult gyermek nyaraltatását ajánlotta fel az államtitkár úr.

 

Árvízi katasztrófa a választókerületben

 

Rendkívüli szünet elrendelését és az idei tanév lezárását kérte az árvíz miatt veszélyeztetett borsodi települések jegyzőitől Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár.

 

Árvízi katasztrófa a választókerületben

 

Riz Gábor, Ózd országgyűlési képviselője élelmiszer szállítmánnyal érkezett vasárnap délelőtt Felsőzsolcára, melyet katonai járművekkel sikerült eljuttatni az érintettekhez.

 

Árvízi katasztrófa a választókerületben

 

Hétfő délelőtt Sólyom László köztársasági elnök úr érkezett Felsőzsolcára.

 

Az ország több területéről érkezik adomány, felajánlás. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk Budapest XII. kerületének fidesz szervezetével, akik már a 2 héttel ezelőtti árvíznél is a választókerület segítségére voltak.

 

A szombati napon Budapest XI. kerületének polgármestere, országgyűlési képviselője érkezett 25 fővel Felsőzsolcára az árvíz elleni védekezési munkák segítésére.

 

Solymár polgármestere pénzgyűjtésbe kezdett, melyet a felsőzsolcai árvízkárosultaknak utal el.

 

PÉNZBELI ADOMÁNYAIKAT A KÖVETKEZŐ SZÁMLASZÁMRA VÁRJUK:

Martintelepi Reformátusokért Alapítvány – Árvízkárosultak javára alszámla

1070086-48601702-52000001

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…