2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Árvízi hírek – Felsőzsolcát kitelepítik

Lezárták a Fonoda utcai hidat Miskolcon

A Sajó folyó áradása következtében a Szinva patak vízszintje – a visszaduzzasztás miatt – megemelkedett, ezért lezárták a Fonoda utcai hidat. A közlekedés ezen a szakaszon az árhullám levonulásáig nem lehetséges.

 

Vízáradat Szerencsen

Soha korábban nem látott vízözön érte el több megyei település mellett a várost is e hét végére.

A legkritikusabb helyzet jelenleg a cukorgyári körforgalom környékén, a Magyar utcában, a Gyárkertben, Ondon és főleg a fecskési településrészen van. Ez utóbbi helyszínen éjjel és nappal több száz helyi lakos, tűzoltó, rendőr segédkezett a katasztrófa elhárításában. Több ezer homokzsákot töltöttek meg az önkéntesek és szakemberek irányítása mellett végezték a töltés magasítását.

Szerencsen nem kell tartani az ivóvíz felhasználásának a korlátozásától és az áramszolgáltatás is biztonságos.


Teljes mozgósítás a Vám- és Pénzügyőrségnél

Teljes készültséget rendelt el a rendkívüli árvízhelyzet miatt kora délután a központi intézkedésnek megfelelően a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnoka, Dr. Nagy János altábornagy. Az ország valamennyi regionális parancsnokságának, vámhivatalának és nyomozó hivatalának szinte teljes állományát az elkövetkező napokban az árvízi védekezés helyszíneire rendelték ki. A hivataloknál csak az alapfeladatok ellátásához szükséges létszám marad bent. Az intézkedés értelmében mostantól 1200 pénzügyőr segít majd a védekezési munkálatoknál Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A vámosok mindaddig a térségben maradnak, amíg azt a helyzet megkívánja.

A Vám- és Pénzügyőrség május 16.-án elsőként ajánlotta fel segítségét az árvízi védekezéshez. Az azóta eltelt időszakban mintegy 8-9 száz pénzügyőr segítette a védekezési munkálatokat. A vámosok többsége önként, szolgálati idejükön kívül segítette a gátakon. Érkeztek segítő szándékú pénzügyőrök többi közt Győrből, Budapestről, Bajáról, Nyíregyházáról, Salgótarjánból és Egerből is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…