2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Hőszigetelő anyagok útvesztőjében

A hőszigetelő anyagok bármelyikénél felmerülhet az igény a ragasztáson túl a plusz rögzítésre a folyamatos légmozgás miatt. Cikkünkben megmutatjuk a leghasznosabb hőszigetelő anyagokat, valamint a rögzítéshez szükséges eszközöket is.

A rossz hőszigetelés következménye

Ha egy rosszul fixált hőszigeteléssel van dolgunk, könnyen előfordulhat, hogy a szél alákap, és a homlokzat elmozdul ennek következtében. Ennek elkerülése érdekében fontos a hőszigetelés kijavítása, amely alapos előkészületeket és tervezést igényel.

Gondoljuk végig, hogy a hőszigeteléshez milyen anyagot fogunk alkalmazni, valamint mérjük fel a fal jelenlegi állapotát is! Ezek függvényében több lehetőség is rendelkezésre állhat az új hőszigetelés felhelyezésére.

Szerezz be kiváló kötőanyagokat a Mentool.hu honlapjáról, hogy magas minőségű termékekkel biztosítsd a munkálatok sikerességét! Léteznek olyan anyagok, amelyek használata során a ragasztás elegendőnek bizonyul. Emellett bizonyos termékek dübelezést is igényelnek, például szigetelő tányéros rögzítés segítségével.

Ragasztó és dübelek

Amennyiben viszonylag könnyű helyzetben vagy, és a sima ragasztásos hőszigetelés jelenti a megoldást számodra, valamennyire fellélegezhetsz. Érdemes azonban minden esetben a lehető legjobb minőségű alapanyagokat beszerezni, hiszen ezek jelentősen befolyásolhatják a folyamat sikerességét.

A dübelek esetében már nem ilyen egyszerű a dolog, hiszen először is a méretválasztás bonyolultságával találhatjuk szembe magunkat. Ahhoz, hogy eldöntsük, melyik lesz a megfelelő méretű dübel, a szigetelőanyag és a falszerkezet vastagságát kell ellenőriznünk. Érdemes a szigetelésrögzítő anyagok között is körbenézni, amelyek széles választékkal, több különböző típusban és méretben kaphatóak.

PUR hab

A PUR hab sokak számára ismerősen csenghet, hiszen kezdők számára garantáltan emlékezetes lehetett az első találkozás. A ragadós, eleinte nehezen kezelhető tömítőanyag a dübelezés során nyújt segítséget. Még mielőtt azonban nekilátnál a munkálatoknak, érdemes gyakorolni, hogy megfelelően tudd irányítani a fújókát.

Annak érdekében pedig, hogy ne kenj össze mindent a szanaszét fújódó habbal, helyezz egy kartonlapot a flakon alá, hogy a kicsorgó maradék se a padlón, vagy a közelben lévő szerszámokon, netán a ruhádon kössön ki!

Hőszigetelési munkálatok során érdemes lehet szakember véleményét, segítségét is kérni, hiszen fontos a lehető legjobb végeredmény elérése. A minőségi eszközök mellett ez is fontos szempont lehet. Böngészd végig a Mentool.hu kínálatát, ahol rengeteg nagyszerű hőszigetelő eszköz és kiegészítő termék közül válogathatsz!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek