2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

A fehér-tölgy bútorok varázsa

Provance… Kinek mi jut eszébe a szó hallatán? A levendulamezők végtelen szépsége, a nyugodt, barátságos emberek? Esetleg a forró habos kávé és a frissen sült croissant? A provance-i táj lenyűgöző látványa sokakat rabul ejt. Azonban a varázst otthonunkban is megteremthetjük, hiszen ma már lehetőség van a dél-franciai hangulatot megidézni bútoraink segítségével.

Remekül kombinálható letisztult darabok

A butorpiac.hu-n kapható bútorcsaládok elemes bútorai között kiváló minőségű és nagyon masszív, egymással remekül kombinálható modellek közül válogathat minden érdeklődő. A Provance fehér-tölgy bútorcsalád az egyik legszebb köztük. A fehérített fenyőszínű, de sötétebb, tölgyszínű fedőlappal gyártott bútordarabok több helyiségbe is kerülhetnek.

A nappalitól kezdve az étkezőn és a konyhán át az előszobáig mindenhová a légies, könnyed és modern provence-i mediterrán hangulatot varázsolhatjuk ezekkel a csodálatos és minőségi berendezési tárgyakkal. Persze remekül lehet más, akár régies darabokkal vegyíteni őket, mellyel aztán nagyon egyedi és szerethető rusztikus enteriőrt is kialakíthatunk.

Az istenek fája

Mit jelképeznek a színek? A fehér a tisztaságot, a rendet szimbolizálja.

Maga a tölgyfa az európai erdők jellegzetes fája, a gyűrűslikacsú lombos fák csoportjába tartozik. Európában 20-24 alfaja honos, Magyarországon hét.

A misztikus kelta nyelvből ered a neve, Quercus, azaz „szép fa”. A quer szó ugyanis szépet, a cuez pedig magát a fa szót jelöli. Minden ősi európai nép tisztelte, a görög papok még jósoltak is a tölgy lombjának susogásából. A magyar címert is tölgy koszorúzza. Bútorgyártásra is használják ezt a fát.

A tölgyszín tehát a természet csendjét, az istenek titkát, a kifinomult ízlést és az erőt jelképezi.

A napfényes dél egyedülálló hangulata

Maguk a vidékies stílusú berendezési tárgyak és bútorok eleve nagyon hangulatossá és meghitté képesek varázsolni azt a teret, ahová helyezzük őket. A butorpiac.hu oldalon forgalmazott Provance fehér-tölgy bútorokkal pedig a lágyabb és nagyon barátságos provance-i mediterrán szellőt engedhetjük be az otthonunk számos terébe, főleg akkor, ha megfelelő arányérzékkel vegyítjük mindenféle, természetes anyagból készített kiegészítőkkel: szőnyegekkel, dekorelemekkel, régies darabokkal.

Ha földszínekkel, illetve a levendula árnyalataival kombináljuk, és csíkos vagy kis virágmintás textileket választunk hozzá, akkor tökéletes dél-francia enteriőrt varázsolhatunk a különböző helyiségekbe.

Egy provance-i stílusú konyha a légies, ám nagyon masszív fehér, nyitott polcos tálalószekrényekkel vagy vitrines komódokkal rusztikus és elegáns is egyben.

Az előszobában a Provance fehér-tölgy pad és mellette a cipősszekrény minden belépő számára egyből barátságosan hat. Egy fehér ágy és egy fehér szekrény a hálószobában a harmonikusságot hangsúlyozza, ezáltal nyugodt alvást biztosít.

Minden teret sokkal szerethetőbbé tesznek ezek a praktikus darabok letisztult és finom vonalaikkal./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek