2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Nagyváthytól Lillafüredig forralni kell a vizet!

A MIVÍZ Kft. az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz: A héten kedden bekövetkezett rendkívüli esemény hatására a MIVÍZ Kft. forrásainak jelentős részét kénytelen volt kizárni a vezetékes ivóvizszolgáltatásból.

A mai nap 14.00 órakor a Szinva forrás hálózatba történő visszakapcsolását megkezdtük. A MIVÍZ kft. minden lépését az ÁNTSZ Észak-magyarországi Regionális Intézetével egyeztetve végzi. Előre láthatólag a vízszolgáltatás ma estére Alsó-Hámor területén is stabilizálódik.

Tekintettel arra, hogy a 72 órás laboratóriumi vizsgálati eredmények még nem állnak rendelkezésre, ezért az ÁNTSZ javaslata szerint, biztonsági intézkedésként a Szinva-forrásról ellátott területen a lakosság 1 perces forralás után fogyassza a vizet. Ez a terület a Nagyváthy János utcától (azaz a Szent Anna templomtól) Lillafüredig terjedő városrészt érinti.

A város többi részén a vezetékes víz forralás nélkül fogyasztható!!

A vészhelyzet elmúlásával ismételten tájékoztatjuk a lakosságot.

A csatornahálózat jelenleg is folyamatosan túlterhelt, az ár levonulásával párhuzamosan fog a helyzet javulni. Társaságunk folyamatosan ellenőrzi a csatorna rendszert, tisztítja az eldugult víznyelőket, folytatja a szivattyúzást.

Kérjük a lakosságot, hogy amennyiben eldugult víznyelőkről, elmozdult, hiányzó aknafedlapokról tudnak, jelezzék a MIVÍZ Kft. éjjel nappal hívható ügyeleti telefonszámán: (46) 519-339

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek