2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Kitüntetésekkel ismerték el munkájukat

A Megyeháza Dísztermében Koncz Ferenc a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte azon nevelőket pénteken, akik ötven, hatvan, hatvanöt, hetven évvel ezelőtt kapták meg pedagógusi diplomájukat.

Az alelnök – többek között – egy kívánságának adott hangot beszédében, miszerint nem szabad elvesznie annak a tudásnak, az évtizedek alatt megszerzett tapasztalatoknak, amelyekkel az arany, gyémánt, vas, és rubin oklevéllel kitüntetett pedagógusok rendelkeznek.
Bodolay Zoltán a Pedagógus Szakszervezetek B.-A.-Z. Megyei elnöke arról tájékoztatta a Kulcs Magazint, hogy évtizedes hagyománya van a szépkorú pedagógusok köszöntésének. – Mindegy, hogy a „régi világ” mely iskolájában végzett a nevelő, mindenki elismerésben részesül. Természetesen nem lehetnek itt valamennyien az egykor végzettek közül, egészségügyi problémák, egyéb elfoglaltságok miatt többen jelezték, hogy nem tudnak részt venni ünnepségünkön. A távolmaradók postai úton kapják meg kitüntetésüket – mondta a szakszervezeti elnök.
A díszokleveleket dr. Komáromy Sándor a Miskolci Egyetem Comenius Tanítóképző Főiskolai Kar dékánja adta át az ünnepelteknek.
A szakszervezet rendelkezésünkre bocsátotta a kitüntetettek teljes névsorát, amit alább közlünk:
A vizsgálat alapján a valaha színpadi atlétikusságáról híres sztár 165,1 centiméter magas volt. Súlyosan lesoványodott, mindössze 50,8 kilogramm volt, ami annak tudható be, hogy az anorexiás Jackson naponta egyszer, akkor is szegényesen étkezett. A patológusok üresen találták gyomrát, leszámítva néhány részlegesen feloldott állapotban lévő pirulát, melyeket a szívét leállító fájdalomcsillapító injekció előtt vett be. A mintákat elküldték toxikológiai vizsgálatra.
 
Gyakorlatilag összes haját elveszítette. Halálakor parókát viselt, a patológusok szerint fejbőrét a „barackpihénél” alig valamivel több borította. Bal füle fölött egy sebhelyes rész teljesen kopasz volt, nyilvánvalóan 1984-es balesete következtében, amikor a Pepsi-reklám forgatásán meggyulladt haja.
 
Többszörös bordatörést szenvedett a szívmegállás utáni újraélesztési kísérletek során a mellkasi kompressziótól. Szíve fölött és mellett négy injekciótól származó sebhelyet találtak, melyek azt mutatják: közvetlenül a szívébe fecskendeztek adrenalint, hogy újraindítsák. Három injekció behatolt a szívbe, a negyedik azonban célt tévesztve az énekes bordáját találta el.
 
A boncolás megmagyarázatlan zúzódást is talált Jackson térdein és mindkét sípcsontja elülső oldalán. Hátán vágásnyomok voltak, melyek egy nemrégi esésre utalnak. A popkirály arcát plasztikai műtétek hegeinek egész hálózata borította, orrnyerge eltűnt és orra jobb oldala részlegesen összeomlott.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek