2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Árnyékolási lehetőségek a teraszon

A nyári forróságban az ember szereti kint tölteni az idejét, azonban az erős napsütés ezt sokszor megakadályozza. Van azonban lehetőség arra, hogy megfelelő árnyékolási módszerrel egy hűvös és élvezhető teret alakítsunk ki magunknak. 

 

Sokan a fix megoldást részesítik előnyben, azonban bőven akad olyan változat is, amit bármikor le lehet szedni, és újra feltenni attól függően, hogy mikor és hol van rá szükség. Lássuk a lehetőségeket!

 

Mivel érdemes árnyékolni a teraszon?

 

A mai árnyékolástechnika világában már számtalan alternatíva áll rendelkezésünkre, amivel még egy nagyobb teret is megfelelően meg lehet védeni az erős napsugárzástól. A Kulteributorok.hu árnyékoláshoz készült termékei között például helyet kaptak a napvitorlák, a pergolák, de még a balkonárnyékolók is. Míg egy épített tető nagyobb bontással és építéssel jár, addig ezekhez nincs szükség másra, mint pár rögzítőeszközre, és már élvezhetjük is a napsütést.

 

Azt viszont érdemes megemlíteni, hogy egy gyenge és nem túl minőségi napvitorla nem feltétlenül védi majd meg a területet a nagyobb esőtől. Ennek okaként tehát olyan esetben, amikor tudjuk, hogy bútor is kerül a napellenző alá, amit meg szeretnénk védeni, akkor gondoljuk át, hogy mi mellett is döntünk! Ilyenkor a pergola jobb megoldás lehet, de egy strapabíró napvitorla is jó választásnak bizonyulhat. Miért, mikor érdemes napvitorla mellett dönteni?

 

A napvitorla használatának előnyei

 

Ez a típus remek választás, ha kisebb költségvetéssel szeretnénk megoldani az árnyékolást. A mozgatható árnyékoló a terasz fölé tökéletes eszköz lehet, ha az nem haladja meg a pár négyzetmétert.

 

Előnye, hogy erős a szerkezete, a színe pedig remekül illeszthető a homlokzathoz. Öltötzet, otthonossá varázsolja a teret anélkül, hogy hatalmas felújításokba kezdenénk. A telepítéséhez nem kell kőművest keresni, nincs szükség bontásra, hiszen rendkívül gyorsan felszerelhető.

 

További érv, ami emellett az árnyékolási technika mellett szól, az a kiváló minőségű poliészteranyag, amiből gyártották. Ellenáll az UV-sugárzásnak, minden időjárási körülménynek, és még vízhatlan is. Érdemes a Kulteributorok.hu változatai közül válogatni, ezek ugyanis jóval strapabíróbb anyagból készülnek, megvédhető velük a kerti bútor is.

 

Mikor jó egy kerti pergola?

 

Vannak olyan esetek, amikor valaki nem a teraszon tárolja a kültéri kanapét, az asztalt és székeket. Ilyenkor nem igazán lehet hova rögzíteni egy napvitorlát, tehát sokkal jobb megoldás egy pergola.

 

A Lola változat például kiválóan alkalmas a kerti ülőgarnitúra és az étkezőasztal fölé, hiszen a fém szerkezete eléggé erőssé teszi ahhoz, hogy ellenálljon az extrém időjárásnak. A Lola modell egy 3×3-as típus, amit világosszürke színben szerezhetünk be.

 

A pergola tehát használható akár az udvar közepén is, ahol szívesen alakítanánk ki egy kis pihenőt, de nem tudunk, vagy akarunk teraszt építeni. Az árnyékoló megóvja a kültéri bútort az időjárási viszontagságoktól, az esőtől és az UV-sugaraktól egyaránt. /X/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek