2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Eredmények: Közbiztonsági Háló Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is!

Nem robbant a diákbomba

Nem robbant a diákbomba „Az iskolában bomba van, ha nem jönnek, akkor mind meghal” mondta egy férfihang. A rendőrség azonnal intézkedett és többek között kiürítette a fenyegetőző által megjelölt intézményt. Az Encsi Rendőrkapitányság ügyeletére május 11-én 11.00 óra előtt néhány perccel érkezett bejelentés szerint egy halmaji közintézményben bombát helyeztek el. A helyszínre megérkező rendőrök és tűzoltók rövid idő alatt kiürítették az épületet, majd a módszeres kutatás végül negatív eredménnyel zárult.

Mint utóbb kiderült a nem létező bomba keresése közben az Encsi Rendőrkapitányság nyomozóinak sikerült beazonosítaniuk a fenyegetőző telefonálót. A 16 éves nagykinizsi fiatalkorú fiú utóbb megbánta tettét, s mint mondta csak úgy heccből telefonált.

Az Encsi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés vétsége miatt indított eljárást a fiatalkorú elkövetővel szemben.

 

Információs háttér:

A rendőrség felhívja a figyelmet a közveszéllyel fenyegető kártérítési felelősségére arra, hogy ezen személyeket a felmerült károk vonatkozásában megtérítési kötelezettség terheli!

A Büntetőtörvénykönyv alapján a közveszéllyel való fenyegetés:

„270/A. § (1) Aki más előtt olyan, a köznyugalom megzavarására alkalmas valótlan tényt állít, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben írt bűncselekményt radioaktív anyaggal fenyegetve követik el.

(3) A büntetés az (1) bekezdés esetén három évig, a (2) bekezdés esetén öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta.”

 

Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek