2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • „Virtuális vállalatok, e-kormányzat, információs és kommunikációs technológiák” – projektnyitó az egyetemen
„Virtuális vállalatok, e-kormányzat, információs és kommunikációs technológiák” – projektnyitó az egyetemen

„Virtuális vállalatok, e-kormányzat, információs és kommunikációs technológiák” – projektnyitó az egyetemen

„Virtuális vállalatok, e-kormányzat, információs és kommunikációs technológiák” – projektnyitó az egyetemenAz üzleti és a közigazgatási szféra meghatározó területein bővíti egyetemi hallgatók és szakemberek ismereteit is az a digitalizált tananyag, melynek fejlesztésébe egy csaknem 100 milliós uniós pályázat révén kezd a Miskolci Egyetem három kara. A „Virtuális vállalatok, e-kormányzat, információs és kommunikációs technológiák” projekt részleteket is bemutató, összefoglaló nyitókonferenciáját május 11-én, kedden rendezték a Miskolci Egyetem Felnőttképzési Regionális Központjában. A Miskolci Egyetem céljai között szerepel a képzés megújítása, a Bologna-rendszerű képzés korszerű tananyagokkal való ellátása, valamint új tartalmi és formai megoldások keresése a sikeres képzés érdekében. E célokhoz járul hozzá a „Virtuális vállalatok, e-kormányzat, információs és kommunikációs technológiák” című TÁMOP-4.1.2-08/1/A/2009-0049 azonosító számú projekt.

A projekt keretében 32 moduláris, többféle képzésben felhasználható digitalizált tananyag készül el 2011 novemberéig. A készülő tananyagok elsősorban az informatikai ismerteket növelik, mégpedig sajátos módon.  A projekt specialitása, hogy az üzleti és a közigazgatási szféra egy-egy, napjainkban meghatározó területén kívánja az ismereteket bővíteni. Az üzleti szférán belül a projekt célja a virtuális vállalatok versenyképességének javítása információs és kommunikáció technológiai kutatások, innováció és a hálózatosodás fejlesztése révén. A közigazgatás területén a cél a hatékonyság, a gyorsaság és a rugalmasság fokozása az e-kormányzatra vonatkozó tananyagok kidolgozásával és oktatásával. A fenti területek fejlesztése elképzelhetetlen az információs és kommunikációs megoldások területén létrehozott hatékony módszerek, technikák alkalmazása nélkül.

A készülő tananyagok sajátosságából adódik, hogy a Miskolci Egyetem három kara, a Gazdaságtudományi, az Állam- és Jogtudományi, valamint a Gépészmérnöki és Informatikai Kar szerves együttműködésével valósulhatnak meg.  A tananyagokat mintegy 7000 hallgató fogja alkalmazni, 11 tananyag angol nyelven is elérhető lesz, így a jövő szakembereinek nemcsak információs és kommunikációs kompetenciáját, hanem szakmai nyelvtudását is elősegítik.

A tananyagok digitalizálását a Nemzeti Tankönyvkiadó szakemberi végzik, akiknek ezen a téren szerzett tapasztalata garantálja a minőségi munkát. A tananyagok ingyenesen elérhetők lesznek a www.tankonyvtar.hu webcímen, így nemcsak a Miskolci Egyetem hallgatói érhetik el, hanem más, a téma iránt érdeklődő hazai és külföldi egyetemi hallgató, oktató és gyakorló szakember egyaránt. Ily módon a tananyagok nem egyszerűen az információs és kommunikációs ismereteket növelik, hanem hozzájárulnak a tudásalapú információs társadalom és kultúra fejlesztéséhez is.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg. A projekt összköltsége 99, 3 millió forint, ebből mintegy 80 százalék az EU-támogatás.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek