A mézfogyasztás pozitívumait mindannyian ismerjük, nem is fér kétség ahhoz, hogy hatékonyan támogatja az immunrendszerünket. Az egészségmegőrzésről szóló híradásokban is rendre fontos prevenciós és gyógyító szerként jelenik meg. De vajon fokozható-e a szervezetre gyakorolt jótékony hatása? És ha igen, akkor hogyan?
A válasz ott van a természetízei.hu vitamézes mézkülönlegességei között. Itt ugyanis elérhető a gyümölcsös mézek kínálatában többek között a goji bogyós verzió, ami nemcsak finom, de egészséges is. Mellette persze almás, narancsos, szamócás vagy akár epres csokis típusok közül is válogathatunk ízlésünk szerint.
Mai cikkünkben egy kicsit közelebbről is megismerkedünk a goji bogyóval, melyet egyre több formában használnak fel a táplálékkiegészítők piacán és a gasztronómia területén is. Nem véletlenül. Ha természetes vitaminforrást keresel, mindenképp jó választás lehet!
Mi is tulajdonképpen a goji bogyó?
Míg régebben egzotikus növénynek számított ez a kis piros bogyó, ma már Magyarországon is termesztik. Jelentős a C-vitamin tartalma, de bőven található benne béta-karotin, polifenol, illetve számos antioxidáns. Az A-vitaminnak köszönhetően javítja a látásunkat is. Magas a fehérje- és a rosttartalma, így nemcsak roborál, hanem vitalizál is. Gyakorlatilag a szervezetünk minden részét támogatja.
Mi mindenben segíthet még ez a csodabogyó?
Ha rendszeresen fogyasztjuk, javul az emésztésünk, növekszik az energiaszintünk, jobb lesz a vérkeringésünk. Fertőző betegségek kezelésében is hatékony segítség, de cukorbetegség esetén is kiegészítheti a különféle gyógymódokat. Enyhíti a depresszió tüneteit is.
Ízletes gasztro-alapanyag
Ha szeretjük az édes leveseket, akkor készítsünk goji bogyókból egyet! De puding, tejbegríz vagy bármilyen öntet különleges kiegészítője is lehet.
Hatásos kombináció akácmézzel
Az akácméz tápanyag-tartalom és ízvilág tekintetében is egy kiváló mézfajta, de egyáltalán nem mindegy, hogy honnan szerezzük be. A természetízei.hu vitamézes például minőségi termelői mézet kínál, melynek goji bogyós verziója egy igazi vitaminbomba, tulajdonképpen egy egészségtudatos választás az édességek piacán.
Mire figyeljünk?
Csakúgy, mind más méznél, itt is fontos, hogy szobahőmérsékleten és napfénytől védett helyen tároljuk. Így hosszú időn át megőrzi lágyságát és krémességét, illetve tápanyag-tartalmát. Fogyaszthatjuk magában, de italokban vagy pirítósra kenve is tökéletes reggeli vagy uzsonna lehet.
Ez a méz még azokat is magával ragadja, akik egyébként nem rajonganak más típusokért. Arra azonban ügyelni kell, hogy allergizálhat. Ha voltak korábban ilyen jellegű panaszaink, mindenképp konzultáljunk szakemberrel fogyasztás előtt! /X/