Kicsiknek és nagyoknak. Játékos kedvűeknek és tudásszomjukat csillapítani vágyóknak.
Csendes szemlélődőknek és azoknak is, akik nem félnek kérdezni. Az idén 125 éves, az ’Év múzeuma’ díjas Herman Ottó Múzeum számukra ajánlja a Régészet Napi programját!
Látogatóink játékos feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg az egykor élt emberek
konyhaművészetével. Érdekes alapanyagok, fűszerek és főzőalkalmatosságok várják az
érdeklődőket. Az egyes állomásokon lehetőségük lesz megismerni különböző régészeti korú
receptek összetevőit és az elkészítésükhöz használt eszközöket. Az este folyamán óránként
egy előadást is meghallgathatnak eltérő tematikában – szó lesz az alkohol készítésről, az
őskori és középkori étkezésről, a jókedély filozófiájáról, de megtekinthetnek egy rövid
prezentációt a zöldhalompusztai aranyszarvas lelőhelyén végzett feltárásról is.
Az előadások időpontjai:
• 17.30 – 17:45: Dr. Szörényi Gábor András: Móra Kisvendéglő – avagy a jókedély
filozófiája
• 18.30 – 18:45: Hajdu Melinda: Süssünk, főzzünk valamit… alapanyagok,
elkészítésmódok, ételek az őskorban
• 19.30 – 19:45: Kovács Niki – Németh Attila: Az aranyszarvas földjén
• 20.30 – 20:45: Fölföldi Boldizsár: Őskori sörfőzés
• 21.30 – 21:45: Gál Viktor: Egyszerű kásák, különleges fűszerek. A változatos
középkori konyha.
Ideje és helyszíne: 2024. május 31., az újonnan megnyílt Régészeti Látványraktár.