hozzávalók 4 főre
8 db paprika (piros, sárga, zöld is lehet)
1 ek 10%-os ecet
1 tk cukor
3 ek majonéz
30 dkg gomba
1 ek olívaolaj
1 zacskó (125g) hosszúszemű előgőzölt vad rizs
20 dkg sült csirkehús
1 csomó újhagyma
1 ág bazsalikom
1 ek Dijoni mustár
1 ek felaprított petrezselyemzöld
1 ek ételízesítő
csipetnyi őrölt bors
elkészítés
A paprikákat hegyes késsel kicsumázzuk.
Nagyobb edénybe vizet töltünk. Sóval, ecettel, cukorral ízesítjük, és felforraljuk.
Beletesszük a paprikákat, nem túl puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük.
Közben a gombákat tönkjükkel együtt felaprítjuk. A felforrósított olívaolajon megpároljuk, majd kivesszük.
A rizst a csomagoláson olvasható utasítás szerint megfőzzük. Lecsöpögtetjük és hűlni hagyjuk.
A sült húst apróra felkockázzuk.
Az újhagymát és a bazsalikomot finomra felaprítjuk.
A rizst a gombával, a hússal, a majonézzel, a mustárral, a borssal, a hagymával, a petrezselyemzölddel, meg a bazsalikommal összekeverjük, és az ételízesítővel fűszerezzük.
Végül a masszát a paprikákba tömjük.