Hozzávalók:
4 lilahagyma
4 sárgarépa
50 dkg darált hús
50 g vaj
2-3 babérlevél
kakukkfű
őrölt bors
só
1-2 ek paradicsomsűrítmény
½ l húsleves alaplé
25 dkg zöldborsó
1 kg burgonya
1 dl tej
12 dkg vaj
2 tojássárgája
Elkészítés
A hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet jól átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a hús alaplevet és sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, amivel együtt még öt percet pároljuk.
A burgonyát megfőzzük, áttörjük és pürét készítünk belőle.
A húsos mártást egy hőálló tálba vagy tepsibe tesszük, majd a burgonyapürét rásimítjuk
Szép pirosra sütjük a sütőben.