Hozzávalók:
2 kg. hordós-káposzta
60 dkg. darálthús
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
25 dkg. gersli
1 szál füstölt kolbász
15 dkg. füstölt szalonna
2 doboz tejföl
1 dl paradicsomlé
Só, bors, babérlevél, olaj/zsír
Elkészítés:
A káposztát megmosom, és a zsiradékban megfonnyasztott vörös és fokhagymára teszem. Fölengedem a paradicsomlével, beleteszem a babérlevelet és leütöm. A darált húst és a megmosott, beáztatott gerslit dinsztelt hagymán megsütöm, és hozzáadom a borsot. A szalonnát szeletekre, a kolbászt karikára vágom. Jó mély tepsiben alulra a szalonnát rakva, rétegezve a káposztát és a darált húst sorba rakom, majd a tetejére kerülnek a kolbászkarikák és a tejföl is. Lesütöm jó forró sütőben.