hozzávalók 4 főre
8 szelet lángolt, kötözött karaj
A csípős páchoz:
1 mk currypor
1 mk csilipor
1 mk őrölt fahéj
1 mk Dijoni mustár
1 mk almaecet
1 evőkanál étolaj
1 kk fekete kardamom
A körethez:
3-4 db hámozott burgonya
1 db piros Kaliforniai paprika
1 db fehér paprika
1 db zöld paprika
1 fej saláta
2 ek étolaj
2 szál rozmaringág
A gyümölcsmártáshoz:
1db banán
15 dkg ananász leve nélkül (konzerv is lehet)
1dl mangócsatni
0,5 dl mexikói salsa mártás
elkészítés
A páchoz valókat egy keverőedényben összekeverjük. (A kardamomot összetörjük, úgy tesszük a pácba.)
A füstölt, lángolt karajszeleteket a pácban megforgatjuk. (A húst nem sózzuk, mivel a magyarországi gyártók készítményei sózottak.) Kb. fél órát állni hagyjuk a pácban.
Majd a hússzeletek mindkét oldalát grillezzük (összesen kb 5-8 perc alatt). A húsokat kb. 5 percre félretesszük, letakarjuk, így az ízek még jobban összeérnek.
A körethez a meghámozott burgonyát enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A vízből kivéve kb. 5 percig hűlni hagyjuk, utána kettévágjuk. Étolajjal megkenjük a vágott felületüket. Megszórjuk sóval és az apróra vágott rozmaringgal. Grillrácson megsütjük.
Salátalevelekkel, karikára vágott sárga, zöld, és piros paprikával tálaljuk.
A gyümölcsöntethez a banánt pépesre törjük, az ananászt apróra vágjuk. Összekeverjük a mangócsatnival és a mexikói salsa mártással.
Jó étvágyat kívánok hozzá!