Egy év alatt fejenként három kilogrammal kellene nőnie a sertéshús fogyasztásának Magyarországon, ennek érdekében fogyasztást ösztönző kampány indul – jelentette be a vidékfejlesztési miniszter Budapesten sajtótájékoztatón.
Fazekas Sándor a fővárosi Laci Pecsenye Étteremben elmondta: most évente egy ember mintegy 25 kilogramm sertéshúst fogyaszt. Ez a mennyiség a múlt század kilencvenes éveiben még háromszor ekkora volt – tette hozzá.
A marketingakció része a szaktárca sertésstratégiai programjának. Ennek az ágazati tervnek a végrehajtását már megkezdte a minisztérium.
A stratégia része a genetikai állomány javítása mellett a piacra jutási feltételek könnyítésén túl, a minőségi magyar sertéshúst jelölő védjegy kidolgozásáig számos intézkedés, amely a magyar sertéságazat helyzetét hivatott javítani – emlékeztetett a miniszter.
(MTI)