Hozzávalók
1 kg báránycomb,
1 evőkanál paradicsomsűrítmény,2 szál petrezselyemgyökér,
2 szál sárgarépa,
10 dkg zellergumó
vagy 2 szál halványítózeller,
2 fej vöröshagyma,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
1-1 dl olaj,
1 evőkanál mustár,
1 csokor zöldpetrezselyem,
1 kiskanál kerti kakukkfű,
1-2 babérlevél,
csipetnyi só, bors.
Leírás
A húst megtisztítom, kicsontozom és kockára vágom.
Az olajat felforrósítom, megpirítom benne a húst, majd kiveszem, lecsepegtetem..
A visszamaradt olajban megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, gyökérzöldséget, a paradicsomot, végül a finomra vágott petrezselymet, a morzsolt kakukkfüvet és az őrölt borsot.
Ízlés szerint sózom, 1-2 babérlevelet adok hozzá, majd beleteszem a pirított húst. Alaposan összekeverem, és tűzálló tálba öntöm.
Lefedve, közepes hőmérsékletű sütőben másfél órát sütöm.
Köretnek petrezselymes pirított burgonyát, főtt tésztát vagy rizst adhatunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!