2024. 11. 1. péntek

Marianna
1 EUR 408 HUF
1 GBP 487 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Desszertek » Mandulás-sárgarépás kocka cukormázzal (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Mandulás-sárgarépás kocka cukormázzal (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Hozzávalók:

40 dkg sárgarépa, 1citrom reszelt héja, 3 evőkanál citromlé, 40 dkg mandula ledarálva, 8 dkg liszt, 9 tojás, 2 púpozott teáskanál sütőpor, 25 dkg finom kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 25 dkg porcukor, 3-4 evőkanál sárgarépalé, tetszés szerint a díszítéshez: tejszínhab, olvasztott csokoládé, pisztácia (nem sózott, ledarálva)

 

 

Elkészítés:

A finomra lereszelt sárgarépát a citromhéjjal és 2 evőkanál citromlével összekeverjük. A ledarált mandulát és a sütőport a lisztbe vegyítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Közben apránként beleszórjuk a kristály és vaníliás cukrot, és beledolgozzuk a tojássárgákat. A reszelt sárgarépát és a mandulás lisztet összekeverjük, majd óvatosan a tojásos masszához vegyítjük. A tésztát margarinnal kikent, liszttel meghintett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 175 fokon 45 perc alatt arany barnára sütjük. A sütőből kivéve, rácsra téve hűlni hagyjuk.

Miután kihűlt a porcukorból, 1 evőkanál citromléből és 3 evőkanál sárgarépa léből kevert mázzal bekenjük, és száradni hagyjuk. Olvasztott csokoládémintával díszített tányéron adjuk fel az asztalra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Házi áfonyás palacsinta
Hozzávalók: A palacsinta tésztához: Hozzávalók (2-8 személyre): 25 dkg liszt 3 tojás 3 dl tej 1 evőkanál porcukor olaj vagy zsír …
Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp