Hozzávalók:
40 dkg sárgarépa, 1citrom reszelt héja, 3 evőkanál citromlé, 40 dkg mandula ledarálva, 8 dkg liszt, 9 tojás, 2 púpozott teáskanál sütőpor, 25 dkg finom kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 25 dkg porcukor, 3-4 evőkanál sárgarépalé, tetszés szerint a díszítéshez: tejszínhab, olvasztott csokoládé, pisztácia (nem sózott, ledarálva)
Elkészítés:
A finomra lereszelt sárgarépát a citromhéjjal és 2 evőkanál citromlével összekeverjük. A ledarált mandulát és a sütőport a lisztbe vegyítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Közben apránként beleszórjuk a kristály és vaníliás cukrot, és beledolgozzuk a tojássárgákat. A reszelt sárgarépát és a mandulás lisztet összekeverjük, majd óvatosan a tojásos masszához vegyítjük. A tésztát margarinnal kikent, liszttel meghintett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 175 fokon 45 perc alatt arany barnára sütjük. A sütőből kivéve, rácsra téve hűlni hagyjuk.
Miután kihűlt a porcukorból, 1 evőkanál citromléből és 3 evőkanál sárgarépa léből kevert mázzal bekenjük, és száradni hagyjuk. Olvasztott csokoládémintával díszített tányéron adjuk fel az asztalra.