Hozzávalók 4 személyre:
– 1,2 kg krumpli
– 40 g vaj
– 75 g sajt
– só, fehér és fekete bors
Elkészítése:
- Mossuk és hámozzuk meg a krumplikat. Vágjunk mindegyikbe szeleteket, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk le a szeleteket, maradjon a krumpli egybe (ha egy fakanalat helyezünk a krumpli mögé, akkor nem vágjuk le a szeleteket). Melegítsük elő a sütőt 180 oC-ra.
- Egy hőálló tálat vajazzunk ki, majd a többi vajat olvasszuk meg. A krumplikat kissé nyissuk szét, helyezzük a tálba, majd füszerezzük és öntsük le mindegyiket az olvasztott vajjal.
- Helyezzük a tálat a sütőbe és süssük körülbelül 35 percig, amíg a krumpli meg nem puhul. Utánna helyezzük a lereszelt sajtot a krumplikra és tegyük vissza a sütőbe még 15 percet.
- Tálaljuk melegen, sűlt hússal, esteleg házi kolbásszal.
Jó étvágyat!