Hozzávalók (10 főre):
*1 konyhakész csirke (1,5 kg)
*50 dkg marhacsont
*50 dkg sárgarépa
*50 dkg karalábé
*40 dkg póréhagyma
*50 dkg paradicsom
*2 dl házi paradicsomlé
*1 kis doboz csemege kukorica (425 ml)
*1 csomó leveszöldség
*1 babérlevél
*1 cseresznyepaprika
*1 teáskanál szemes bors, só
A konyhakész csirkét és a marhacsontot megmossuk, majd a marhacsontot a bogrács aljára, a csirkét pedig fölé helyezzük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt leveszöldséget és felöntjük kb. 4 liter vízzel. Babérlevéllel, a szemes borssal, sóval ízesítjük, majd kis lángon kb. egy és fél órát főzzük. A karalábét, a póréhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A megfőtt csirkét kivesszük a levesből, bőrét lenyúzzuk, húsát kicsontozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. A levest leszűrjük, felöntjük a paradicsomlével hozzáadjuk a nyers zöldségeket és a cseresznyepaprikát és még további 20 percig főzzük. Beletesszük a feldarabolt paradicsomot, a lecsöpögtetett kukoricát és a csirkehúst, majd összemelegítjük. Ízlés szerint sóval ízesítjük.