2025. 05. 10. szombat

Ármin, Pálma

1 EUR 405 HUF
1 GBP 478 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Főételek » Tarpai őznyársak (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)
8917-tarpai-znyarsak-ki-kit-fz-le-receptbekuld-verseny

Tarpai őznyársak (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Hozzávalók:

4 vastagabb pácolt őzhús szelet  (comb)

12 db aszalt szilva

1 dl tejszín

2 dl édes bor

1 evőkanál étkezési keményítő

 

bors

paprika

bazsalikom

olaj

 

pácléhez

1,5 l víz

1 dl ecet

1 kis fej vöröshagyma

2 mogyoróhagyma

2 babérlevél

csipet kakukkfű

1 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

1/2 fej zeller

pár db fenyőmag, összezúzva

6-7 db egész bors

szegfűszeg

citromhéj

 

Elkészítési javaslat:

A sütés előtti napon a húst bepácoljuk (ld. alább), a kimagozott aszalt szilvát vörösborba áztatjuk.

A hússzeletekbe zsebet vágunk, belsejét bazsalikommal bedörzsöljük, a zsebekbe 3-3 aszaltszilvát teszünk,a nyílásokat összetűzzük.

A bort a keményítővel elkeverjük, hozzáadjuk a borsot, a paprikát a tejszínt.

Az őzszeleteket nyársra húzzuk, olajjal beecseteljük, alufóliába tekerjük és fél órán át, parázs felett sütjük, majd fólia nélkül kenegetve megpirítjuk.

 

Páclé készítése:

A hozzávalókat összefőzzük és kihűlés után külön porcelán bevonatú edénybe leszűrve öntjük a húsra.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek

NAV: Egy kulcs kálváriája
Zárjegy nélküli cigaretta, csaknem húsz kilogramm fogyasztási dohány és ismeretlen eredetű alkohol került elő egy vendéglátóhely zárt ajtója mögül. Az…

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, mint amikor felismerik Önt, ha visszatér a webhelyünkre, és segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei. Köszönjük, ha lehetővé teszi számunkra ezen cookie-k használatát!