2024. 11. 1. péntek

Marianna
1 EUR 408 HUF
1 GBP 487 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Főételek » Töltött csirke

Töltött csirke

Hozzávalók:

• 1csirke

• 4 zsemle

• 2 tojás

• 1 fej vöröshagyma

• 1 csokor petrezselyem

• gomba

• só, őrölt bors

 

Elkészítés:

A töltött csirke akkor is jó, ha a húslevesbe főzzük, de ugyanezzel a töltelékkel ropogósra sütve is isteni.

A zsemléket vízbe, vagy ízlés szerint tejbe áztatjuk. A csirkét kívülről befűszerezzük sóval, borssal , ha csak a tepsibe sütjük, de belülről sóval, borssal, minden esetben.

A zsemléket kézzel kinyomkodjuk, összedolgozzuk a tojásokkal, fűszerekkel, és az apróra vágott zöldpetrezselyemmel, valamint az üvegesre pirított hagymával, és a kis kockára vágott gombával.

A csirke hasüregét megtöltjük a töltelék egy részével. Kézzel vagy fakanál nyelével fellazítjuk a bőrt a mellnél és a comboknál. A maradék tölteléket a bőr alatti helyekre töltjük, kézzel vagy fakanál nyelével elsimítjuk, majd összevarrjuk. Beletesszük a húslevesbe, s főtt húsként a zöldségekkel tálaljuk . Ha a tepsibe tesszük akkor 1 dl húslevest öntünk alá, lefóliázzuk, puhára pároljuk, majd ropogósra sütjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp