Hozzávalók:
• 1csirke
• 4 zsemle
• 2 tojás
• 1 fej vöröshagyma
• 1 csokor petrezselyem
• gomba
• só, őrölt bors
Elkészítés:
A töltött csirke akkor is jó, ha a húslevesbe főzzük, de ugyanezzel a töltelékkel ropogósra sütve is isteni.
A zsemléket vízbe, vagy ízlés szerint tejbe áztatjuk. A csirkét kívülről befűszerezzük sóval, borssal , ha csak a tepsibe sütjük, de belülről sóval, borssal, minden esetben.
A zsemléket kézzel kinyomkodjuk, összedolgozzuk a tojásokkal, fűszerekkel, és az apróra vágott zöldpetrezselyemmel, valamint az üvegesre pirított hagymával, és a kis kockára vágott gombával.
A csirke hasüregét megtöltjük a töltelék egy részével. Kézzel vagy fakanál nyelével fellazítjuk a bőrt a mellnél és a comboknál. A maradék tölteléket a bőr alatti helyekre töltjük, kézzel vagy fakanál nyelével elsimítjuk, majd összevarrjuk. Beletesszük a húslevesbe, s főtt húsként a zöldségekkel tálaljuk . Ha a tepsibe tesszük akkor 1 dl húslevest öntünk alá, lefóliázzuk, puhára pároljuk, majd ropogósra sütjük.