Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- só
- 25 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 20 dkg bacon szalonna
- 2 újhagyma
- ízlés szerint kapor
Elkészítés:
A túrót összekevertem tejföllel, kaporral, pici sóval és karikára vágott újhagymával (a zöldjével együtt). A csirkemellet kisebb darabokra vágtam és kiklopfoltam. A tórókrémet beletöltöttem a csirkemellekbe, és betekertem a csíkokra vágott bacon szalonnába. Tepsibe rakva megsütöttem.
Köretként puliszkát kínálunk.
Puliszka
Hozzávalók:
- 20 dkg kukorica dara,
- só
- szalonna
- petrezselyem zöld
Elkészítés:
Forrásban lévő sós vízbe állandó keverés mellett beleöntjük előbb a darát és jól felfőzzük. Az elkészült puliszkát kanállal belerakjuk egy hőálló tálba. Addig megpirítjuk a szalonnadarabkákat rámorzsoljuk és a sütőbe téve pár percig sütjük.