2025. 05. 10. szombat

Ármin, Pálma

1 EUR 405 HUF
1 GBP 478 HUF
Kezdőlap » Kultúra » Etikett, protokoll » Hogyan szervezzünk bált?
Hogyan szervezzünk bált?

Hogyan szervezzünk bált?

Hogyan szervezzünk bált?A báli szezon minden évben január 6-tól, vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak, ez a farsang, a bálok, a mulatságok ideje. A bál rendezésének és a bálok lefolyásának koronként és helyenként kialakult formái vannak, úgyszintén a táncok rendjének és az egyéb külsőségeknek is.

Ahhoz, hogy a vendégek jól érezzék magukat a bálban, kell egy kitűnő szervezőcsapat, aki előkészíti, megszervezi és minden olyan körülményt biztosít, amely lehetővé teszi a gondtalan szórakozást.

Hogyan fogjunk hozzá a bál szervezéséhez:

1.Hónapokkal előbb ki kell tűzni az időpontját.
2.Eldöntendő a vendégek létszáma.
3.Meg kell keresni hozzá a helyszínt, majd szerződést kell kötni.
4.Ekkor kezdetét veszi a költségvetés-tervezet készítése.
5.Kétféle forgatókönyvet kell készíteni: az egyik a technikai forgatókönyv, a másik a báli program eseményéről szól.
6.Kapcsolatfelvétel a grafikussal, plakát készíttetés.
7.Meghívók megtervezése a grafikus segítségével.
8.A bálterem dekorációját határidőre való megtervezése (színpad-világítás, dobogó a zenekar részére, léggömbök, tombola stb.)
9.A bálra meghívni kívánt vendégkör megállapítása.
10.A táncélet legpatinásabb művészképzőjéből táncosok felkérése.
11.Hostess-rendelés és szerződéskötés a szolgáltatást nyújtó céggel.
12. Ruhatárról való gondoskodás.
13. A bál fővédnökének, védnökeinek és a szponzoroknak írásban való felkérése.
14. Zenekar/zenekarok felkérése szerződés megkötésével, megállapodás a bál befejezésének időpontjában.
15. A gyertyafényes vacsora alatt kellemes háttérzene hangzik.
16.Szerződés azokkal a művészekkel, akik meghívást kapnak a bál fényének emelése céljából.
17.Szerződéskötés valamely étteremmel vagy cateringgel, akik a díszvacsorát és az italfogyasztást biztosítják.
18. Elegendő asztalról és székről való gondoskodás.
19. Különterem és koktélasztalok megrendelése a bárban.
20. Kétféle báli menü megrendelése.
21. A bálra jelentkezők névsorának folyamatos számítógépre vitele.
22. A VIP vendégek névsorának összeállítása. (Vigyázat: a hölgyek nem mindig a férjük nevén szerepelnek!)
23. Annak a személynek a felkérése, aki köszönti a bál megnyitója alkalmával a fővendégeket és a bál vendégeit.
24. Ültetési rend készítése a bálon résztvevő vendégek részére.
25. A meghívóknak határidőre történő szétküldése, különös tekintettel a VIP vendégekre.
26. Megrendelő levelek és szerződések megírása.
27. Parkolóhelyek biztosítása a gépkocsival érkező vendégek részére.
28. A bál napján minden helyszín aprólékos ellenőrzése.
29. A bál szervezőjének fő felelőse az utolsó napon összehívja a bál szervezőit, a közreműködőket és a technikai forgatókönyv alapján ismételt megbeszélést tart, továbbá felhívja a figyelmet a folyamatos ellenőrzésre.
30.Jó szórakozást kívánunk a bál minden résztvevőjének!

Díszvacsora menü ajánlata:

Welcome drink: „Kyr Royal” pezsgőkoktél juice

Előétel: „Aszúban érlelt libamájkorona” Tokaj gyöngye mártással, Alexander saláta fészekben.

Főétel: „Kemencében sült libacombok” Curacao mártással, illatos jázminrizzsel, burgonyafánkkal

Desszert: Karneváli pillangós diplomata puding cubai rummal készült, egzotikus gyümölcsökkel gazdagítva, trópusi öntettel, csokipillangó dísszel

Sajtok: magyaros sajtízelítő hazai sajtokból összeállított sajttál, zöldséges díszítéssel

Italajánlat: félszáraz fehérbor, száraz vörösbor, ásványvíz


Dr.Vámos Lászlóné protokoll-info.hu

Fotó:operabal.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

NAV: Egy kulcs kálváriája
Zárjegy nélküli cigaretta, csaknem húsz kilogramm fogyasztási dohány és ismeretlen eredetű alkohol került elő egy vendéglátóhely zárt ajtója mögül. Az…

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, mint amikor felismerik Önt, ha visszatér a webhelyünkre, és segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei. Köszönjük, ha lehetővé teszi számunkra ezen cookie-k használatát!