Hozzávalók:
14 palacsintához:
2 tojás,
30 dkg liszt,
3 dl tej,
1 dl szódavíz,
egy teáskanál olaj,
késhegynyi só,
cukor,
töltelék:
12 dkg darált dió
kakaó,
mogyorókrém,
túró,
vaniliacukor,
mazsola,
lekvár,
Elkészítés
A tojásokat a cukorral, sóval, a tej felével és a liszttel mély tálban jól elkeverjük, hozzáadjuk a többi folyadékot, habverővel jól kidolgozzuk, hogy ne legyen csomós. Keverés után legalább egy óra hosszat pihentetjük. A sütéshez a palacsintasütőt jól megforrósítjuk, megolajozzuk, egyszerre merő kanálnyit öntünk a sütőbe, megforgatjuk, hogy egyenletesen szétterüljön. Csak az egyik oldalát sütjük meg. Rétegezzük a töltelékkel. Az a jó, ha az édes után egy kicsit savanykásabb következik. Nálunk: túró, amelyet mazsolával és citromhéjjal, vaniliacukorral kikevertünk, meggylekvár, darált dió, kakaó, és a tetejére a mogyorókrém. Tűzálló tálban egymásra rakjuk. Forró sütőbe tesszük, tíz-tizenöt percig pirítjuk, szeletekre vágva tálaljuk.