2024. 12. 28. szombat

Kamilla
1 EUR 411 HUF
1 GBP 495 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Főételek » Rakott kel
Rakott kel

Rakott kel

Rakott kelHozzávalók:

1 kg kelkáposzta,
½ kg darált sertéshús,
2 dl rizs,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál õrölt köménymag,
1 mokkáskanál piros fûszerpaprika,
2 evõkanál olaj,
1 db egész tojás.
zsemlemorzsa,


Elkészítés:

A leveleire szedett kelkáposztát megmossuk, lecsurgatjuk, majd forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük. Néhány percig fõzzük, ezután lecsöpögtetjük. Hagyjuk kihűlni. A megtisztított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, ezután rátesszük a rizst, kipattogtatjuk, majd a vagdalt húst, és belekeverjük a pirospaprikát, majd ráöntünk egy pohárnyi vizet. Megsózzuk, megfűszerezzük a köménymaggal és a zúzott fokhagymával, ezután pedig lefedve legalább tíz percig forraljuk. Közben tepsit kivajazzuk, azután az alját egy réteg kellevéllel kibéleljük. Erre ráteszünk egy réteg rizses húst, erre újabb réteg kellevél jön, amelyet a rizzsel és a hússal rétegezünk. A tetejére megint csak a kelkáposzta kerül. A tejfölbe belekeverjük a felvert tojást, gyengén megsózzuk, és rálocsoljuk a kelkáposzta tetejére, majd kevés zsemlemorzsával meghintjük.Előmelegített forró sütőbe toljuk, s pirulásig sütjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek

Designjurta a Cserhát szívében
Magyarország rejtett kincse, Farkaskútvölgy egy újabb attrakcióval gazdagodott. Csíkszentmihályi Benjámin építész legújabb munkája egy hazánkban egyed…

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés