Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta,
½ kg darált sertéshús,
2 dl rizs,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál õrölt köménymag,
1 mokkáskanál piros fûszerpaprika,
2 evõkanál olaj,
1 db egész tojás.
zsemlemorzsa,
Elkészítés:
A leveleire szedett kelkáposztát megmossuk, lecsurgatjuk, majd forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük. Néhány percig fõzzük, ezután lecsöpögtetjük. Hagyjuk kihűlni. A megtisztított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, ezután rátesszük a rizst, kipattogtatjuk, majd a vagdalt húst, és belekeverjük a pirospaprikát, majd ráöntünk egy pohárnyi vizet. Megsózzuk, megfűszerezzük a köménymaggal és a zúzott fokhagymával, ezután pedig lefedve legalább tíz percig forraljuk. Közben tepsit kivajazzuk, azután az alját egy réteg kellevéllel kibéleljük. Erre ráteszünk egy réteg rizses húst, erre újabb réteg kellevél jön, amelyet a rizzsel és a hússal rétegezünk. A tetejére megint csak a kelkáposzta kerül. A tejfölbe belekeverjük a felvert tojást, gyengén megsózzuk, és rálocsoljuk a kelkáposzta tetejére, majd kevés zsemlemorzsával meghintjük.Előmelegített forró sütőbe toljuk, s pirulásig sütjük.