2024. 10. 31. csütörtök

Farkas
1 EUR 408 HUF
1 GBP 490 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Főételek » Kapros tökfőzelék vagdalttal
Kapros tökfőzelék vagdalttal

Kapros tökfőzelék vagdalttal

Kapros tökfőzelék vagdalttalHozzávalók:
1 kg gyalult tök
2 dl tejföl
2 evőkanál olaj
3 evőkanál étkezési keményítő
1 csokor kapor
2 dl húsleves /kockákból/
1 kiskanál ecet
só, cukor

 



Elkészítés:

A gyalult tököt besózzuk, kissé állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, és az előre elkészített húslevessel feltesszük főni. Miközben a tök puhul, elkészítjük a rántást. Az olajat felhevítjük, beleszórjuk az étkezési keményítőt, és világosra pirítjuk, majd a tűzről levéve hagyjuk kicsit hűlni. Belekeverjük a főzelékbe, majd beletesszük a tejfölt, és az egészet felforraljuk. Ne forraljuk sokáig, mert a tök hamar megpuhul. Minden ételhez adok annyi cukrot amennyi sót, mert jobban kiemeli az étel ízét.Ha elkészült beletesszük az ecetet, az apróra vágott kaprot, és az egészet jól összekeverjük. Vagdalttal tálaljuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp