Hozzávalók:
1 kg gyalult tök
2 dl tejföl
2 evőkanál olaj
3 evőkanál étkezési keményítő
1 csokor kapor
2 dl húsleves /kockákból/
1 kiskanál ecet
só, cukor
Elkészítés:
A gyalult tököt besózzuk, kissé állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, és az előre elkészített húslevessel feltesszük főni. Miközben a tök puhul, elkészítjük a rántást. Az olajat felhevítjük, beleszórjuk az étkezési keményítőt, és világosra pirítjuk, majd a tűzről levéve hagyjuk kicsit hűlni. Belekeverjük a főzelékbe, majd beletesszük a tejfölt, és az egészet felforraljuk. Ne forraljuk sokáig, mert a tök hamar megpuhul. Minden ételhez adok annyi cukrot amennyi sót, mert jobban kiemeli az étel ízét.Ha elkészült beletesszük az ecetet, az apróra vágott kaprot, és az egészet jól összekeverjük. Vagdalttal tálaljuk.