Hozzávalók:
500 g darált sertéshús,
1 kg hordóskáposzta,
100 g füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
1 teáskanál édesnemes paprika,
paradicsom,
zöldpaprika,
100 g rizs,
fokhagyma,
2 dl tejföl,
só, bors, babérlevél,
½ dl fehér bor
Elkészítés:
A darált sertéshúst, a paprikát, a paradicsomot, és a rizst beletesszük a szalonnazsíron üvegesre dinsztelt hagymára és megfőzzük.
A füstölt szalonnát vágjuk apró kockákra, ez kerül a Római tál aljára, s rá rétegesen rakjuk a káposzta felét, bele egy babérlevelet,utána a húsos rizst. Ráöntjük a fél deci fehér bort, hogy abban párolódjon. A legfelső réteg ismét káposzta legyen. Tejföllel a tetején süssük készre.