Hozzávalók
• 50dkg száraz kockatészta
• 1 kis fej káposzta
• 2 ek olaj
• 1ek cukor
• törött bors,só
Elkészítés
Reszeljük le a káposztát, sózzuk be, hagyjuk állni olyan 20 percig majd nyomjuk ki a levét. A cukrot karamellizáljuk az olajon, majd tegyük bele a levétől kinyomkodott káposztát, és többszöri keveréssel pirítsuk barnára Őrölt borssal ízesítjük. A tésztát főzzük ki, tegyünk a főzővízbe egy kanál olajat, akkor nem tapad össze. Amikor megfőtt, szűrjük le, és keverjük el a káposztával. Tálaljuk sóval/borssal vagy esetleg porcukorral – vannak, akik tejföllel ízesítik. nagyon finom savanyított káposztából is. Ha egy kicsit lepirítjuk, s úgy tálaljuk, akkor még ízletesebb.