Hozzávalók:
3 egész tojás
15 dkg cukor
egy csipet só
1,5 dl olaj
1 csomag vaníliás cukor
0,5 csomag sütőpor
egy csipet őrölt fahéj
egy citrom reszelt héja
22 dkg liszt
5 darab körte
Elkészítés:
A három egész tojást a cukorral és egy csipet sóval habosra keverem, majd a másfél deci olajat, az 1 csomag vaníliáscukrot, 0,5 csomag sütőport, kevés őrölt fahéjat, 0,5 citrom reszelt héját hozzáadom. A végén a liszttel samara keverem. Megtisztítom az öt keményebb körtét és kiszedem a magházat belőlük. A masszát kerámia gyümölcstorta formába öntöm s belenyomkodom az öt körtét, amit elég négy felé vágni, hogy a tészta aljára is leérjen. 35-40 percig, szép barnára sütöm.
Igazi vendégváró finomság, mert forrón is tálalhatom, s akkor egy –egy gombóc vaniliafagylatot kínálok hozzá.